Chocoladecake
Deze cake is zo lekker! Zacht, luchtig en lekker smeuïg (vind ik een rotwoord, maar weet even niet hoe ik het anders moet omschrijven). Voordat ik dit recept probeerde, heb ik meerder malen droge chocoladecakes gehad. Niet te eten en zonde van al je inspanning! Dit recept is van Fawzia en is echt perfect. Ik geloof wel dat zij er op het einde nog wat van het beslag overheen giet, maar dat weet ik niet zeker meer. Probeer het en geniet ervan!!
Gebruik een glas met inhoud van 250 ml.
Ingrediënten:
Ingrediënten:
1 glas melk
2 glazen suiker
4 eieren
1 glas olie
1 zakje vanillesuiker
2/3 eetlepels cacao
1 zakje bakpoeder
2 glazen bloem
Garnering:
2 el aardbeienjam en hagelslag
of
100 gr witte chocolade en chocolate chips
of
100 gr witte chocolade en chocolate chips
Bereiding:
Mix de olie, vanillesuiker en de suiker schuimig. Mix de eieren en de melk erdoor. Dan bloem, bakpoeder en cacao erbij en goed mixen. Bak op 175 graden gaar in een ingevette bakvorm voor ongeveer 40 minuten en versier met verwarmde jam en hagelslag of gesmolten witte chocolade en chocolate chips.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenIk ga m zo maken. Ben benieuwd
BeantwoordenVerwijderenHoi wat voor glas als ik vragen mag. 200 of 250 ml?
BeantwoordenVerwijderen250 ml
Verwijderen2 glazen suiker, glazen van 250ml.. wordt het dan niet te zoet?
Verwijderen250 ml betekent 150 gr suiker. Maar ik gebruik vaak ook minder hoor, 1.5 glas
Verwijderen250 ml betekent 150 gr suiker. Maar ik gebruik vaak ook minder hoor, 1.5 glas
VerwijderenIk wil deze cakr graag morgen uitproberen, je geeft aan dat je soms ook 1.5 glas suiker doet maar is 2 glazen dan ook echt TE veel? Of zal ik het beter bij 1.5 glas houden?
BeantwoordenVerwijderenHet is maar net wat je smaak is en hoe je de cake verder garneer. 1.5 glas is wel genoeg hoor, maar sommigen houden van erg zoet en dan is 2 beter.
VerwijderenHet is maar net wat je smaak is en hoe je de cake verder garneer. 1.5 glas is wel genoeg hoor, maar sommigen houden van erg zoet en dan is 2 beter.
VerwijderenSalam 3likoem ellouisa, wat voor een bakvorm moet hiervoor worden gebruikt en hoeveel cm bij cm moet die ongeveer zijn?
BeantwoordenVerwijderener staat niets over welke grote van bakvorm men moet gebruiken.
BeantwoordenVerwijderenJe kunt verschillende vormen gebruiken. Ik heb een vorm van 25x35 gebruikt
VerwijderenIs het mogelijk om cakemeel ipv meel te gebruiken?
BeantwoordenVerwijderenIk denk het wel alleen moet je even kijken of er al suiker en bakpoeder in dat cakemeel zit
VerwijderenEcht heerlijk deze cake
BeantwoordenVerwijderenIk heb deze gemaakt. Vandaag voor de 2de keer gwn overheerlijk. Dank u xx
BeantwoordenVerwijderen2 glazen bloem is het dan 300 of 500 g bloem?
BeantwoordenVerwijderen300
Verwijderen2 glazen bloem is het dan 300 of 500 g bloem?
BeantwoordenVerwijderenLieve Ellouisa,dit is denk ik dezelfde cake is die van Ceuta(m.nl)neem ik aan?hahaha.Goede oude tijden!
BeantwoordenVerwijderenLieve Ellouisa, bedankt voor weer een heerlijke recept, ik had je cake gisteren gemaakt en iedereen vond het super lekker, ik had 1,5 glas suiker gebruikt en dat was zoet genoeg en ik had half glaasje meel vervangen met amandelmeel. Heerlijk
BeantwoordenVerwijderenZie dit nu pas! Leuk te horen en goeie ideeën!
VerwijderenIs het misschien niet handiger als je gram ipv glas op je recepten neerzet. Want het is namelijk vervelend als je cake ineens inzakt omdat je recept niet klopt. Verder vind ik erg leuk dat je jouw recepten met ons wilt delen.
BeantwoordenVerwijderenAls je een glas gebruikt van 250 ml inhoud kan het niet misgaan, maar ik zal de volgende keer de grammen afwegen.
VerwijderenGebruik je qua olie gewoon zonnebloemolie ?
BeantwoordenVerwijderenCake blijft liquide vanbinnen na de oven
BeantwoordenVerwijderenDan heb je m niet lang genoeg gebakken 🤗
VerwijderenErg lekker! Bak hem vandaag weer, maar dan met een scheutje koffie erdoor. Schijnt dat de chocoladesmaak dan nog meer naar voren komt.
BeantwoordenVerwijderengoeie tip!
Verwijderen