Chocoladecake


Deze cake is zo lekker! Zacht, luchtig en lekker smeuïg (vind ik een rotwoord, maar weet even niet hoe ik het anders moet omschrijven). Voordat ik dit recept probeerde, heb ik meerder malen droge chocoladecakes gehad. Niet te eten en zonde van al je inspanning! Dit recept is van Fawzia en is echt perfect. Ik geloof wel dat zij er op het einde nog wat van het beslag overheen giet, maar dat weet ik niet zeker meer. Probeer het en geniet ervan!!


Gebruik een glas met inhoud van 250 ml.

Ingrediënten:
1 glas melk
2 glazen suiker
4 eieren
1 glas olie
1 zakje vanillesuiker
2/3 eetlepels cacao
1 zakje bakpoeder
2 glazen bloem
Garnering:
2 el aardbeienjam en hagelslag
of
100 gr witte chocolade en chocolate chips

Bereiding:
Mix de olie, vanillesuiker en de suiker schuimig. Mix de eieren en de melk erdoor. Dan bloem, bakpoeder en cacao erbij en goed mixen. Bak op 175 graden gaar in een ingevette bakvorm voor ongeveer 40 minuten en versier met verwarmde jam en hagelslag of gesmolten witte chocolade en chocolate chips.

Reacties

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi wat voor glas als ik vragen mag. 200 of 250 ml?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 2 glazen suiker, glazen van 250ml.. wordt het dan niet te zoet?

   Verwijderen
  2. 250 ml betekent 150 gr suiker. Maar ik gebruik vaak ook minder hoor, 1.5 glas

   Verwijderen
  3. 250 ml betekent 150 gr suiker. Maar ik gebruik vaak ook minder hoor, 1.5 glas

   Verwijderen
 3. Ik wil deze cakr graag morgen uitproberen, je geeft aan dat je soms ook 1.5 glas suiker doet maar is 2 glazen dan ook echt TE veel? Of zal ik het beter bij 1.5 glas houden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is maar net wat je smaak is en hoe je de cake verder garneer. 1.5 glas is wel genoeg hoor, maar sommigen houden van erg zoet en dan is 2 beter.

   Verwijderen
  2. Het is maar net wat je smaak is en hoe je de cake verder garneer. 1.5 glas is wel genoeg hoor, maar sommigen houden van erg zoet en dan is 2 beter.

   Verwijderen
 4. Salam 3likoem ellouisa, wat voor een bakvorm moet hiervoor worden gebruikt en hoeveel cm bij cm moet die ongeveer zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. er staat niets over welke grote van bakvorm men moet gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt verschillende vormen gebruiken. Ik heb een vorm van 25x35 gebruikt

   Verwijderen
 6. Is het mogelijk om cakemeel ipv meel te gebruiken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het wel alleen moet je even kijken of er al suiker en bakpoeder in dat cakemeel zit

   Verwijderen
 7. Ik heb deze gemaakt. Vandaag voor de 2de keer gwn overheerlijk. Dank u xx

  BeantwoordenVerwijderen
 8. 2 glazen bloem is het dan 300 of 500 g bloem?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. 2 glazen bloem is het dan 300 of 500 g bloem?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Lieve Ellouisa,dit is denk ik dezelfde cake is die van Ceuta(m.nl)neem ik aan?hahaha.Goede oude tijden!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Lieve Ellouisa, bedankt voor weer een heerlijke recept, ik had je cake gisteren gemaakt en iedereen vond het super lekker, ik had 1,5 glas suiker gebruikt en dat was zoet genoeg en ik had half glaasje meel vervangen met amandelmeel. Heerlijk

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Is het misschien niet handiger als je gram ipv glas op je recepten neerzet. Want het is namelijk vervelend als je cake ineens inzakt omdat je recept niet klopt. Verder vind ik erg leuk dat je jouw recepten met ons wilt delen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je een glas gebruikt van 250 ml inhoud kan het niet misgaan, maar ik zal de volgende keer de grammen afwegen.

   Verwijderen
 13. Gebruik je qua olie gewoon zonnebloemolie ?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Cake blijft liquide vanbinnen na de oven

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Erg lekker! Bak hem vandaag weer, maar dan met een scheutje koffie erdoor. Schijnt dat de chocoladesmaak dan nog meer naar voren komt.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten