dinsdag 4 mei 2021

Chocolami



Ben je dol op chocolade, dan zul je deze koekjes vast lekker vinden. Het zijn eigenlijk geen koekjes, meer bonbons, omdat ze voor het grootste deel uit chocolade bestaan. Met de vulling kun je variĆ«ren, je kunt verschillende noten nemen, wat kokos toevoegen of andere koekjes dan biscuitjes nemen. 

Ingredienten:
125 gr pure chocolade of 75 gr pure en 50 gr melkchocolade
75 gr boter
75 gr gemengde noten
Rozijnen of dadels in stukjes
5 biscuitjes of 3 el gepofte quinoa

Bereiding:
Smelt de chocolade au-bain-marie en doe dan de boter in blokjes erbij. Laat dit oplossen in de chocolade. Meng de noten, rozijnen of dadels en de biscuitjes of quinoa erdoor. Zet in de koelkast voor een uur om op te stijven, niet te lang, want je moet er nog een rol van maken.
Maak er een rol van op bakpapier of huishoudfolie en rol het hierin. Laat het opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur en snijd daarna in plakjes van 1-2 cm.

4 opmerkingen:

  1. Ik heb ze vandaag gemaakt en ze zijn echt heerlijk.Snel, gezond en makkelijk :-)
    Bedankt Ellouisa voor het recept :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kun je ipv chocolade smelten ook chocolade pasta gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welke biscuitjes kan ik gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen