CornettokoekjesOok dit zijn weer superlekkere koekies!  En ze zien er zo leuk uit, net kleine cornettotjes. Ik weet niet of je de vormpjes die je ervoor nodig hebt ook in Nederland kunt krijgen (ik heb ze uit Marokko), maar je zou bij Marokkaanse winkels of kookwinkels kunnen kijken. Of bijvoorbeeld op de bazar in Beverwijk. 

Belangrijk bij het deeg is dat je het niet te dik laat bij het uitrollen, dan krijg je te massieve vormpjes en dat is niet mooi. Ook de vormpjes goed invetten, zodat het koekje er na het bakken makkelijk uitgaat.

Voor de vulling en garnering zijn eindeloos veel combinaties mogelijk, ik zal er hieronder een aantal noemen. In de video en op de foto zie je een versie met een vulling van crispy witte chocolade en gedipt in witte chocolade en nogatine.Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:Ingrediënten voor ongeveer 40 stuks:
250 gr bloem
75 gr gesmolten boter
2 el basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 eigeel
ca. 100 ml melk (tot je een deeg krijgt)
Vulling 1 (voor 40 stuks):
400 crispy witte chocolade
100 gr gewone witte chocolade
1 zakje nogatine (dr oetker)
Vulling 2 (voor 40 stuks):
200 gr melkchocoladepasta
200 gr pure of melkchocolade
1 el zonnebloemolie
Handje gebakken, gepelde en fijngehakte amandelen
Handje cornflakes, fijngemalen
Spikkels
Vulling 3 (voor 40 stuks):
200 gr witte chocoladepasta
100 gr witte chocolade
100 gr kokos
100 gr melkchocolade
Vulling 4 (voor 40 stuks):
1 blikje gecondenseerde melk
200 gr gepelde, gebakken en fijngehakte amandelen
100 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade


Bereiding:
Meng bloem met de suiker, vanillesuiker en het eigeel. Voeg dan de gesmolten boter toe en meng dit door elkaar. Voeg de melk beetje bij beetje toe tot je een deeg kunt maken, dit mag best een beetje vochtig zijn aan het begin, anders krijg je het niet goed gekneed. Kneed dit een minuut of 5 tot een zacht en soepel deeg (ik gebruik de machine). Rol het dan uit tot een dunne lap en snijd hier repen van ongeveer 30 cm uit met een kartelrollertje (die van shebakia bijv.).

Vet je cornettovormpjes in met een beetje olie en wikkel hierom een reepje deeg (beginnend bij de punt). Zorg dat het elkaar net overlapt (anders krijg je er openingen tussen, dat had ik soms een beetje) en zet het hoorntje op een bakplaat met bakpapier.


 Bak ze op 200 graden in ongeveer 10-12 minuten gaar (je kunt ze eventueel besmeren met losgeklopte eidooier of melk voor een mooi goudbruin hoorntje). Haal ze van de vormpjes af en ga verder met het overgebleven deeg (als je niet genoeg vormpjes hebt om alles in een keer te bakken).


Ondertussen kun je de vulling maken:
Vulling 1:
Smelt de crispy witte chocolade au bain marie en vul de cornettotjes hiermee. Dit gaat het makkelijkst met een theelepel en zet ze daarna met de onderkant in een rooster. Laat ze een kwartier hard worden in de koelkast. Smelt dan de gewone witte chocolade au bain marie en dompel de bovenkant van de cornetto's in de chocolade en daarna in de nogatine. Laat hard worden in de koelkast.

Vulling 2:
Smelt de chocoladepasta met 100 gr van de chocolade en de zonnebloemolie au bain marie. Meng dit met de amandelen en cornflakes. Vul de cornettotjes hiermee. Dit gaat het makkelijkst met een theelepel en zet ze daarna met de onderkant in een rooster. Laat ze een kwartier hard worden in de koelkast. Smelt de resterende 100 gr chocolade au bain marie en dompel hier de bovenzijde van het cornettotje in waarna je het in de spikkeltjes dompelt. Laat dit hard worden.

Vulling 3:
Smelt de witte chocoladepasta met 100 gr van de witte chocolade au bain marie. Roer 75 gr van de kokos erdoor en vul de cornettotjes hiermee. Dit gaat het makkelijkst met een theelepel en zet ze daarna met de onderkant in een rooster. Laat ze een kwartier hard worden in de koelkast. Smelt de melkchocolade au bain marie en dompel hier de bovenzijde van het cornettotje in waarna je het in de kokos dompelt. Laat dit hard worden.

Vulling 4:
Kook het blikje gecondenseerde melk 2-3 uur in een pan (helemaal onder water) tot het caramel is. Meng met de gehakte amandelen en vul hier de cornettotjes mee. Dit gaat het makkelijkst met een theelepel en zet ze daarna met de onderkant in een rooster. Laat ze een kwartier wat steviger worden in de koelkast. Smelt dan de witte chocolade au bain marie en dompel hier de bovenzijde van het cornettotje in. Laat opstijven in de koelkast en garneer dan met lijntjes gesmolten pure chocolade.

* Voor een geboortefeestje kun je witte chocolade en muisjes gebruiken.


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten