vrijdag 2 januari 2015

Couscous met rozijnen en amandelen

Normaal gesproken ben ik een tegenstander van het wellen van couscous (behalve voor salades), maar ik wil ook wel eens wat makkelijks doen als ik gewerkt heb of druk ben geweest. Dus ik heb 2 versies, óf met gestoomd couscous óf met gewelde couscous. Lekker bij de kiptajine met honing en amandelen!
Ingredienten:
250 gr couscous
250 ml kokend water
Half bouillonblokje naar keuze

OF:
250 gr gestoomde couscous

Extra:
Handje rozijnen, geweld
Handje amandelschaafsel, in koekenpan geroosterd (zonder olie!)
1 el olie

Bereiding:
Je kunt ervoor kiezen om gestoomde couscous te gebruiken (zie hiervoor mijn recept voor stomen van couscous) of om de couscous 5 minuten te wellen in het kokende water met het bouillonblokje. 

Meng de couscous met de rozijnen en amandelschaafsel en bestrooi met nog een beetje amandelschaafsel.

2 opmerkingen: