Croissantjes met gehakt (zonder rijzen)


Deze croissantjes maak ik elk jaar met de ramadan, ze zijn snel gemaakt, omdat ze niet hoeven te rijzen. Bovendien blijven ze langer lekker dan deeg dat je met gist hebt gemaakt. Het recept heb ik van Noha_Tanger. Voor de mooiste croissantvorm is het noodzakelijk dat je de croissantjes na het rollen met de uiteinden onder op de bakplaat legt. Als de puntjes bovenop zitten, gaan ze namelijk openstaan.

Op instagram heb ik een korte video (reel) geplaatst waarin je kunt zien hoe ik ze maak, ook te bekijken als je geen instagramaccount hebt.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!



Ingredienten voor ongeveer 16 stuks:
125 gr kwark
300 gr bloem
3/4 zakje bakpoeder
1 tl zout
4 el melk (koud, anders gaat de bakpoeder al werken)
4 el olie
1 ei
Vulling:
200 gr gehakt
1 uitje, gesnipperd
Wat takjes peterselie, gehakt
Zout en peper
Komijn
Paprikapoeder
1 tomaat
Verder:
1 eigeel losgeklopt met een beetje water
Sesamzaadjes

Bereiding:
Klop kwark los met de melk, olie en het ei. Meng bloem met bakpoeder en zout en voeg dat toe (het kan zijn dat je iets meer bloem nodig hebt als het te veel plakt). Kneed tot een zacht en soepel deeg (hoeft niet te lang). Doe in een plastic zakje en laat een kwartier in de koelkast rusten.
Bak het gehakt bruin in een pan met een beetje olie. Voeg de ui, peterselie en kruiden toe en bak even mee. Rasp dan een tomaatje en doe dit erbij, laat even meebakken en zorg dat al het vocht eruit is. Laat dit afkoelen.

Verdeel het deeg in twee bollen en rol deze uit tot een cirkel. Snijd uit elke cirkel 8 punten en leg aan de brede kant wat gehakt. Rol strak op en buig tot een croissantje (zorg dat de ount onderop zit, anders gaat de vorm open). Leg ze ope en bakplaat met bakpapier. Bestrijk met eigeel en bestrooi met sesamzaadjes. Bak ze op 200 graden gaar in ongeveer 15 minuten. 

Reacties

  1. Kan het ook met yoghurt ipv kwark?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi lieve Louisa
    Ik heb ze genaakt maar ze vonden ze hier een beetje droog. Kan ik er te weinig olie in gedaan hebben of ligt het ergens anders aan denk je?
    En hoe krijg jij zulke mooie cirkels uitgerold?��

    BeantwoordenVerwijderen
  3. kan het ook zonder kwark?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten