Dorade in de oven met groentencharmilla

Dit is een heerlijk gerecht op winterse dagen. Neem bij voorkeur verse vis (van markt of goede visboer) en niet uit de supermarkt of diepvries. Ik laat hem dan door de visboer ontschubben en de ingewanden verwijderen, de kop laat ik eraan zitten (ziet er mooier uit en geeft ook smaak af, maar je eet hem verder niet op). Ik snijd de vis dan 3 keer schuin in, zodat de marinade er ook een beetje in kan trekken. Je eet dit met Marokkaans brood en soms maak ik er nog wat frietjes bij.

Heb het recept ooit van iemand opgeslagen, maar weet niet meer wie!
Ingrediënten voor de vis: 
1 dorade 
1 el tomatenpuree 
1 tl zout 
1 tl zwarte peper 
1/2 tl komijn 
1/2 tl paprikapoeder 
Sap van halve citroen 
Koriander, gehakt 
3 el olijfolie
Voor de charmilla: 
3 tomaten, pitjes eruit en geraspt 
1 gesnipperde of geraspte ui 
1 knoflookteentje 
3 kleine wortels in plakjes 
1/4 courgette in blokjes 
1 rode paprika in blokjes 
Zout en zwarte peper naar smaak 
Koriander 
1/2 tl Komijn 
1 tl paprikapoeder 
Scheutje water

Bereiding: 
Was de vis thuis na met warm water en maak er inkepingen in. Meng de ingrediënten voor de marinade en smeer de vis er goed mee in (ook aan de binnenkant). Laat hem zo lang mogelijk marineren. Verwarm de oven voor op 225 graden en bedek en bakplaat met bakpapier. Leg hierop de vis en doe er aluminiumfolie over. Zet hem voor een half uurtje in de oven. Maak ondertussen de charmilla door de ui met de knoflook en tomaten te fruiten. Paprika, courgette en wortel erbij en de kruiden. Meng goed en doe er een scheutje water bij. Breng aan de kook en laat dan op zacht vuur met de deksel op de pan tot een mooie charmilla worden. Laat de vis nog even zonder folie mooi bruin worden in de oven en serveer op de charmilla en met frietjes, olijven en gamba's erbij.

Reacties

  1. Kan im de wortels en courgette weglaten? Van de charmilla?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Charmilla wordt altijd zuur bij mij een oplossing? Ik heb alleen tomaten en uien gebruikt

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Veel dorade kopen alleen al om het Spaanse of Griekse vakantie gevoel naar boven te halen maar naast een vakantie gevoel is deze vis een ware traktatie. Een aangename uitgesproken smaak , stevig met veelzijdige bereidingswijzen. Het vlees ia mager en super voor de wat lichtere gerechten en witte wijnen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten