Homemade tortilla's - wraps


Ze zijn snel en makkelijk, maar ik vind die tortilla's uit de winkel toch zo kunstmatig smaken. Ik denk, die ga ik eens zelf maken. Recepten gezocht en filmpjes gekeken op youtube en het maar eens uitgeprobeerd, zo makkelijk te maken en je proeft het verschil. Ze zijn dan misschien niet helemaal mooi rond, maar dat vind ik juist het leuke eraan, echt 'homemade'.

Dit recept is voor 8 stuks en je kunt ze vullen hoe je wilt, ik doe het meestal met kip, omdat ik dat lekkerder vind dan gehakt of vlees. Maar je kunt natuurlijk je eigen vulling samenstellen.

Met de video kun je zien hoe makkelijk het is! En na een aantal keer maken, draai je je er je hand niet meer voor om!




Ingredienten:
235 gr bloem
1/2 tl zout
1/4 tl bakpoeder
3 el zonnebloemolie of olijfolie
125-175 ml warm water (afhankelijk van je bloem)

Bereiding:
Meng bloem met zout, bakpoeder en olie. Voeg beetje bij beetje warm water toe tot je een deeg kunt vormen. Kneed dat een paar minuten door en vorm dan een rol. Verdeel in 8 stukken en rol die tot een balletje. Leg ze op een bord en dek af met plastic folie of een pedaalemmerzak en laat minimaal een kwartier rusten. 

na het rusten rol je een balletje met een deegroller uit tot een dunne plak. Je moet het aanrecht er een beetje doorheen zien. Verhit een koekenpan zonder olie of boter op middelmatig vuur en leg je tortilla erin. Je zult luchtbellen zien, dat is een goed teken. Bak 45 seconden tot 1 minuut per kant (kijk of er wat mooie bruine plekjes verschijnen dan kun je hem omdraaien) en bewaar ze daarna in een theedoek.

Ik had ze deze keer gevuld met kipreepjes die ik had gebakken met cajunkruiden, ui en paprika en dan creme fraiche, guacemole, sla en tomaat erbij. Maar je kunt ook zoals ik eerder had geplaatst kipreepjes met paprika, tomaat, sla/rucola en een sausje van Griekse yoghurt nemen. 

Reacties

  1. goed idee die zelfgemaakte tortilla's! kan je ze ook van te voren maken bijvoorbeeld 's ochtends en dan 's avonds opwarmen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja het is ook echt een verschil met die uit de winkel! Ik durf t niet te zeggen, ik weet niet of ze dan hard worden bijv?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja het is ook echt een verschil met die uit de winkel! Ik durf t niet te zeggen, ik weet niet of ze dan hard worden bijv?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je ze ook maken met volkorenbloem, moet je dan de andere ingredienten meer of minder doen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten