Karamello's



Deze heerlijke, maar o zo machtige blokjes zijn van Rudolph van Veen (24Kitchen) en heb ik van mijn collega gekregen. Ze zijn makkelijk te maken, en zo ontzettend lekker! Wel heel machtig hoor. Het belangrijkste is het roeren bij het maken van de karamel. Ik heb dat constant gedaan en toch wat gekarameliseerde aankoekingen onderin. 

Met de video maak je ze nu ook makkelijk zelf.

Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingrediënten voor het deeg:
150 gr bloem
120 gr roomboter
50 gr suiker
Karamel:
190 gr roomboter
100 gr suiker
1 blikje gecondenseerde melk
150 gr pecannoten
50 gr pistachenoten (gepeld en ongezouten)
Topping:
50 gr pecannoten
50 gr pistachenoten
50 gr pure chocolade
1 tl zonnebloemolie

Bereiding:
Meng voor het deeg de bloem met suiker en boter en kneed tot een samenhangend deeg. Vet een vierkante vorm van 20x20 cm (of een wat grotere, maar die maar is het mooist) in met boter en bekleed met bakpapier. Druk hierin het deeg uit of gebruik een rollertje met een stukje plastic folie (zie filmpje). 
Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160 graden) voor 20-25 minuten goudbruin. Laat dan afkoelen.

Smelt ondertussen de ingredienten voor de vulling in een pannetje en blijf goed roeren tot de suiker is opgelost. Breng dan aan de kook (ook blijven roeren!) en zet daarna het vuur laag. Laat 8 minuten pruttelen tot een dikke karamel.

Meng de noten erdoor en verdeel de vulling over de bodem.

Zet in de koelkast en laat minimaal 3 uur opstijven. Druk dan de noten voor de topping erin en spuit lijntjes gesmolten pure chocolade erover (ik gebruik daarvoor een boterhamzakje waarvan ik een heel klein puntje knip zodat je een klein gaatje krijgt).

Laat de chocolade hard worden en snijd de koek dan met een aardappelschilmesje in lange repen en daarna in vierkantjes.



Reacties

Populaire recepten