Kefta in charmilla (Marokkaanse gehaktballetjes in tomatensaus)
Dit recept heb ik van Tangia19 en maak ik regelmatig: gekruide gehaktballetjes in een saus van verse tomaat, paprika, champignons en doperwtjes. Je eet het met Marokkaans brood, maar je kunt er ook rijst bij serveren als je dat liever hebt.
Ingrediënten voor de gehaktballetjes:
500 gram rundergehakt
Peterselie en koriander, fijngehakt
1 ui
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
Snufje cayennepeper
1/2 thee lepel zwarte peper
1 theelepel kurkuma
1 tl zout
Voor de charmilla:
1 rode paprika
1 rode paprika
1 kilo tomaten
2 teentjes knoflook
Oijfolie
1 theelepel komijn
1 theelepel paprikapoeder
1 tl zout
Peterselie en koriander
1/2 theelepel zwarte peper en witte peper
3/4 theelepel kurkuma
Beetje sambal
Handje diepvries doperwten
Paar champignons in plakjes
Bereiding:
Ontvel de tomaten, haal de pitjes eruit en snijd in stukjes of rasp ze. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de tomaten met alle kruiden en knoflook. Voeg de paprika en champignons toe en bak even mee. Meng het gehakt met de kruiden en voeg toe. Doe er dan wat water bij en breng aan de kook. Laat dan op laag vuur gaar worden. De laatste 10 minuten de doperwtjes mee laten stoven.
Ik neem aan dat ingrediënten t/m "1 tl zout" voor de gehaktballetjes is.
BeantwoordenVerwijderenEn dat het daarna overgaat in een ingrediëntenlijst voor de saus ...
moeten al die kruiden mengen met het gehakt dan balletjes maken
BeantwoordenVerwijderenen hoelang ongeveer sudderen voor het gaar is ik lees altijd dat je schrijft hoelang ongeveer en dat klopt altijd
Verwijderenen hoelang ongeveer sudderen voor het gaar is ik lees altijd dat je schrijft hoelang ongeveer en dat klopt altijd
VerwijderenHoe lang moet je het op laag vuur laten pruttelen ?
BeantwoordenVerwijderen