Kokos-maizenakoekjes


Deze kokos-maizenakoekjes had ik al eens geplaatst, maar nu wat opgepimpt met chocolade in het midden. Simpel te maken, maar zo lekker! De koekjes zijn lekker bros en luchtig en smelten in je mond met nog wat lekker chocolade. Ik heb nu pure chocoladepasta gebruikt, maar melkchocoladepasta of zelfs nutella kan natuurlijk ook.

Ingrediënten:
125 gr boter
125 gr maïzena
175 gr bloem
150 gr poedersuiker
2 eieren
200 gr kokos (kan iets meer of minder zijn)
3 el chocoladepasta of nutella

Bereiding:
Meng de boter, poedersuiker, maïzena en bloem met de eieren. Voeg kokos toe tot je een mooi deeg krijgt dat niet meer aan je handen plakt (ongeveer de helft). Maak kleine bolletjes en rol deze door de kokos. Leg ze op een bakplaat en druk in het midden een kuiltje met de achterkant van een houten lepel. Bak ze ongeveer 15 minuten op 180 graden (hetelucht 160) tot ze een klein beetje bruin worden. Druk na het bakken de kuiltjes nog eens in. Daarna door de kokos rollen als ze nog warm zijn en op een rooster laten afkoelen.

Smelt de chocoladepasta en doe in een boterhamzakje. Knip er een puntje af en spuit in elk kuiltje wat chocoladepasta. Lat opstijven en maak dan met een sateprikkertje en mooi krulletje erin zodat er een puntje omhoog gaat staan.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten