Kokosbolussen


Deze broodjes zijn heerlijk zacht en hebben een subtiele kokossmaak, mmmm. De kokosmelk koop ik gewoon in de supermarkt, het staat bij de oosterse producten van conimex etc. Het gekke is trouwens dat ik kokosmelk niet lust als het in een curry zit, maar in zoete producten wel. 


Ingredienten voor 12 stuks:
115 ml kokosmelk (in toko of supermarkt te koop)
115 ml melk
1 ei
1 zakje vanillesuiker
500 gr bloem
25 gr kokos
Snufje zout
50 gr poedersuiker
40 gr zachte boter
1,5 tl gist (gedroogde)
Garnering:
Gesmolten boter en kristalsuiker
of
Jam (verwarmd) en kokos

Bereiding:
Schenk kokosmelk en de melk in een kom en breek het ei erboven. Strooi eerst de bloem en dan het kokos er zo op. Voeg zout, poedersuiker en boter toe. Maak een kuiltje in het midden van de bloem (maar niet tot aan de vloeistof) en strooi daar de gist in. Kneed het deeg goed. HET DEEG MOET PLAKKERIG ZIJN, DUS NIET BLOEM TOEVOEGEN DAN WORDEN ZE HARD!! Laat 1 uur rijzen. Verdeel het dan in 12 gelijke porties. Bedek die met ingevet plastic folie. Haal een bolletje onder het folie vandaan en rol het uit tot een sliert van zo'n 38 cm lang. Leg de sliert op een van de bakplaten die bedekt zijn met bakpapier en rol hem op tot een losse spiraal (niet te strak oprollen).Druk het uiteinde vast tegen de onderkant van de deegbolus. Doe hetzelfde met de andere slierten en leg ze op voldoende afstand van elkaar. 


Laat de bolussen afgedekt op een warme plaats nog een half uur rijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 220 C. Bestrijk de bolussen met gesmolten boter en bestrooi ze met kristalsuiker. Bak ze in 12-15 minuten goudbruin en laat ze op een rooster afkoelen. Als je jam wil gebruiken, na het bakken met warme jam bestrijken en kokos erover strooien dan moet je wel die rietsuiker weglaten.

Reacties

Populaire recepten