Kokosmaantjes met chocoladeDit waren de eerste koekjes die ik ooit maakte. Het recept had ik van Kitchenprinses, die een topic had op het keukenonderdeel van het forum marokko.nl. Ik weet nog dat ik het recept had verdubbeld en megagrote koeken kreeg haha, wist ik veel! Inmiddels lukken ze nu veel beter en het zijn heerlijke koekjes. Origineel is het recept overigens van de Marokkaanse kokkin Nadia Jouhri, van wie ik ook een aantal kookboeken heb.

Na al die jaren zijn dit nog steeds een van onze lievelingskoekjes en ik had ze al een tijd niet meer gemaakt. Nu weer eens gedaan en voor jullie een video gemaakt van deze superlekkere, maar simpele koekjes! Bekijk de video op mijn youtubekanaal!Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal (In de video gebruik ik de helft van de ingrediënten):Ingrediënten voor ongeveer 50 stuks:
125 gr roomboter op kamertemperatuur
75 gr kokos
100 ml olie
100 gr suiker
1 ei
Ongeveer 450 gr bloem (kan iets meer of minder zijn)
1/2 zakje vanillesuiker
1/2 zakje bakpoeder (=8 gr)
Garnering:
50 gr suiker
50 gr kokos
100 gr pure chocolade, gesmolten met 1 el olie

Bereiding:
Mix de boter, vanillesuiker en suiker goed met een mixer of met je handen. Voeg dan het ei en olie toe. Goed mengen. Dan de kokos erbij en weer goed mengen. Voeg dan bakpoeder en bloem toe. Kneed dit tot een soepel en niet stevig deeg.

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en vorm hier worstjes van. Meng kokos en suiker en rol de staafjes hier doorheen. Buig ze een beetje om tot een maantje.


Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 170) ongeveer 10-15 minuten (hangt af van de grootte). Ze moeten licht van kleur blijven! Laat ze afkoelen en dompel dan de uiteinden in de gesmolten chocolade. 


Reacties

 1. Moet het gesmolten boter zijn of blokjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey ellouisa

  Ik heb al enkele van jouw overheerlijke receptjes gemaakt. Ik zoek het recept van 2 koekjes geplakt aan elkaar door jam en gerold in stukjes amandelen. Ik had dit recept van kitchenprinses en ben het kwijtgeraakt. Zou jij mij verder kunnen helpen?
  Hopelijk hoor ik snel iets van jouw!

  Beslama en chokran!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat waren ook één van de eerste koekjes die ik maakte en ik eet ze nog altijd graag. Intussen maakt mijn tienerzoon deze koekjes zelf, heel fijn om iemand in huis te hebben met dezelfde bakpassie.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten