Krisslat met chocolade (zachte chocoladebroodjes)



Krisslat of Krachel zijn Marokkaanse zachte zoete broodjes. Meestal maak je deze met anijszaad, wat erg lekker is. Maar deze versie is met chocolade, ook heerlijk! Dit recept heb ik van de Marokkaanse kokkin Choumicha. Weet niet meer of ik het van tv heb opgeschreven of ergens heb gelezen, maar weet wel dat ze heerlijk zijn!

Als vulling heb ik blokjes melkchocolade van de Lidl gebruikt, die zijn hier ideaal voor. Het lekkerst is om ze te eten als de chocolade nog vloeibaar is. Je kunt ze eventueel even opwarmen in een oven van 100 graden. 

Ingrediënten voor 10 stuks:
375 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
75 gr poedersuiker
50 gr roomboter
Snufje zout
1 ei
125 ml lauwwarme melk
Extra:
10 blokjes melkchocolade
1 eigeel gemengd met 1 el melk
Sesamzaadjes

Bereiding:
Meng bloem met de gist en voeg de suiker en zout toe. Doe ei en boter erbij en voeg dan steeds wat melk toe tot je een samenhangend deeg hebt (het mag best iets plakken). Kneed tenslotte zout erdoor. Kneed dit tot een zacht en soepel deeg (10 minuten) en laat 1 uur rijzen op een warme plek. Verdeel het daarna in 10 gelijke bolletjes en druk die plat. Leg op ieder cirkeltje een stukje chocolade en vouw het dicht. Rol in je handen tot een bolletje en zorg dat de bovenkant mooi glad is. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat afgedekt nog een half uur rijzen.
Oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht 180). Bestrijk de broodjes met ei-melkmengsel en bestrooi met sesamzaad. Bak ze dan gaar in 10-15 minuten.

Reacties

Populaire recepten