dinsdag 21 juli 2015

Omgekeerde ananascake

Na een aantal keer te hebben gezien wat voor leuke inzendingen er werden gedaan bij een challenge op 2 Amerikaanse blogs (The more than occasional baker en Caroline makes), Alphabakes, besloot ik ook een keer mee te doen. De bedoeling is dat elke maand een letter uit het alfabet wordt gekozen en met die letter moet je iets bakken, zoet of hartig. Ik dacht meteen aan deze upside down ananascake. Die ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook erg lekker! "Officieel" zou je hem na het omdraaien niet meer hoeven bakken, maar bij mij is de bovenkant dan echt nog niet gaar. Ik bak hem dan aan de andere kant nog even. Maar dat hangt van je oven af, sommige ovens verwarmen veel beter of gelijkmatiger en dan is het misschien niet nodig.

Het recept heb ik ook even in het Engels vertaald voor de blog waar ik hem naar heb verzonden!

Ingredienten:3 eieren
150 gr suiker
 150 gr bloem
 100 gr gesmolten boter
 1 zakje vanillesuiker
 1 zakje bakpoeder
 Voor de ananaslaag:
3 el suiker
1 groot blik ananasringen
8 rode geconfijte kersen (hoeft niet)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix de eieren met de vanillesuiker en suiker schuimig. Mix de gesmolten boter erdoor en ook de bloem en bakpoeder. Neem een bestillablik en vet die heel licht in (niet te veel!). Strooi hierop de 3 el suiker. Leg hierop de ananasringen en leg in elke opening een geconfijte kers. Giet het beslag hieroverheen en verdeel het gelijkmatig.
Bak de cake ongeveer 40 minuten tot hij goudbruin is aan de bovenkant.
Laat hem even afkoelen en draai om op een bord, als die kant niet goed gaar is of niet mooi goudbruin, kan je hem nog even met die kant boven 10 minuutjes bakken.


Ingredients:
3 eggs
150 gr sugar
150 gr flour
100 gr melted butter
1 pk vanillasugar
1 pk baking powder (16gr)
Pineapples:
3 tbs sugar
8 pineapple rings
8 marachino cherries

Preperation:
Heat your oven to 160 degrees celsius. Whisk eggs with sugar and vanilla sugar untill it becomes foam. Add the melted butter and whisk again. Mix flour and bakingpowder en whisk in the mixture. Grease a round bakingpan (28 cm) with butter. Sprinkle with the sugar and put the pineapple rings on the sugar. Place the cherries in the middle of the pineapple rings. Spoon the cakebatter on top of the rings and make sure they stay in place. Spread evenly and bake the cake for 40 minutes until golden brown. Let it cool for 15 minutes and turn it over. If that side is still a bit pale or undercooked, bake it another 10 minutes in the oven until golden brown.

1 opmerking:

  1. Your cake looks absolutely delicious with the lovely bright yellow pineapples. Thanks for entering AlphaBakes.

    BeantwoordenVerwijderen