Pindakaas-sesamkoekjes


Deze koekjes maakte ik lang geleden en ik kreeg een aantal vragen over of de hoeveelheden wel kloppen. Dus ik besloot ze nog een keer te maken. En ik had inderdaad minder bloem nodig, dus ik heb het aangepast.  
Laat je niet afschrikken door de pindakaas, deze koekjes zijn superlekker. En simpel om te maken. Ik koop sesam meestal bij Marokkaanse/Turkse winkels, veel goedkoper dan bij de bakproducten in de supermarkt. En ik neem geroosterd sesamzaad, scheelt je ook weer een hoop gedoe!


Ingredienten voor ongeveer 25-30 stuks:
100 gr boter
100 gr pindakaas met nootjes (calvé)
100 gr suiker
75 gr sesamzaadjes
Snufje zout
300 gr bloem
1 vanillesuiker
1/2 zakje bakpoeder

Bereiding:
Houd de helft van de sesam apart, meng de rest met de overige ingredienten tot een deeg dat nog een klein beetje plakkerig is. Maak er bolletjes van ter grootte van een grote olijf en druk een beetje plat. Druk dan met de bovenkant in sesamzaad en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze op 175 graden in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar.

Reacties

 1. Dus als ik het goed begrijp hoef je alleen te mengen met bv een spatel dus niet mixen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja klopt! Ik meng trouwens bijna alle koekjes degen met de hand en niet met een mixer

   Verwijderen
  2. Ja klopt! Ik meng trouwens bijna alle koekjes degen met de hand en niet met een mixer

   Verwijderen
 2. Gewoon roomboter gebruiken toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb je recept gevolgd maar heb gewoon geen plakkerig deeg maar een zanderig iets. Ik kan er geen bolletjes van vormen want het valt gewoon uit elkaar 😞😞

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit had ik ook. Heb er maar wat water bij gedaan en toen werd het wel plakkeriger

   Verwijderen
  2. Elke bloem is anders he, het kan zijn dat dit merk meer vpcht opneemt en je dus eigenlijk mindrr bloem nodig hebt.

   Verwijderen
 4. Lekker! Had er een eitje erbij gedaan, anders inderdaad veel te droog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had ze net weer gemaakt Alle hoeveelheden door 2 gedaan, met een eitje erbij, en had 17 koekjes! En het sesamzaad door het deeg en niet erop. Ze zijn jammie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb ze al een tijd niet meer gemaakt dus zal weer eens uitproberen en recept evt aanpassen!

   Verwijderen
  2. Ik heb ze al een tijd niet meer gemaakt dus zal weer eens uitproberen en recept evt aanpassen!

   Verwijderen
 6. Ik heb dit zoveel gemaakt nooit mislukt.. wat heb je iets aanpassen.. ik heb dan wel bertje bij beetje meel..nooit 1 keer alles in kom.

  Tip.als nog sinds plakkering beter nog in koelkast dan meel meer toevoegen anders na bakken te hard koekjes..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey misschien ligt het ook wel aan de soort bloem die je gebruikt voor een recept. Niet elke bloem is hetzelfde en daarom is het beter om altijd beetje per beetje de bloem toe te voegen in een recept. Dus ellouisa misschien ligt het helemaal niet aan de juiste hoeveelheid bloem maar welke soort bloem men eigenlijk gebruikt voor het recept.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dat klopt maar ik gebruik al jaren dezelfde bloem en nu was het echt veel te veel.

   Verwijderen
 8. Zijn de sesamzaadjes die jullie gebruiken gepeld of ongepeld?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten