Piyaz salatasi (Turkse witte bonensalade)


Deze salade is weer eens wat anders. Oorspronkelijk wordt hij gemaakt met gekookt ei en groene peper erin. Nu vind ik gekookt ei niet zo lekker in een salade en de peper laat ik liever weg voor mijn zoontje, dus dat heb ik er niet in gedaan. Maar als je het wel lekker vindt, kun je dat er gewoon in doen. De peper is dan een groene hete peper. Komkommer hoort er eigenlijk niet in, maar had ik nog liggen en smaakte goed!

Voor deze salade heb ik zelf gedroogde witte bonen geweekt en daarna nog even gekookt tot ze gaar waren. Je kunt ook bonen uit een pot nemen, maar die vind ik zelf wat minder lekker. Spoel die in ieder geval goed af!Ingredienten voor 1 schaal:
150 gr gedroogde witte bonen of 1 klein potje witte bonen
Zout en peper
Vers gehakte peterselie
Citroensap of azijn naar smaak
Paar lenteuitjes in ringetjes
Halve komkommer in blokjes
2 tomaten, zonder pitjes in blokjes
Olijfolie

Bereiding:
Week de gedroogde bonen een nacht in water. Giet af en kook ze dan in nieuw water een half uurtje of tot ze gaar zijn. Spoel af in een zeef. Bonen uit een pot goed afspoelen. Meng de bonen met de tomaat, komkommer, lenteui en peterselie en breng op smaak met zout, peper en citroensap/azijn en wat olijfolie.

Reacties

  1. Ik doe er nog feta bij en een dressing van Olie met wat komijn en ras nl hout

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten