Tortilla - aardappelomeletDeze Spaanse omelet, gevuld met aardappels is ook een gerecht dat veel in Marokkaanse keukens wordt gemaakt. Ik maak hem heel simpel met alleen aardappels en ei (zoals de originele Spaanse versie is), maar je kunt variëren met de vulling. Met spinazie is bijvoorbeeld ook erg lekker. Of je doet er wat stukjes kipfilet of gehakt door. En het is ideaal om restjes groenten in te verwerken. Ik gebruik trouwens ook wel eens kant en klare aardappelschijfjes of voorgesneden friet uit de winkel, is helemaal snel! Mijn zoontje is hier dol op en omdat het ook zo makkelijk te maken is, maak ik het regelmatig na een werkdag.

Het omdraaien van de tortilla vormt voor sommigen een probleem (heb daar al vaak vragen over gehad). Ik laat eerst de onderkant goudbruin bakken, tot de bovenkant gestold is. Dan leg ik een groot (Marokkaans) bord op de pan. Met twee pannenlappen of ovenhandschoenen het bord en de pan goed vasthouden en omdraaien. Dan de tortilla vanaf het bord weer de pan in laten glijden. Ingredienten:
4 eieren
6 aardappels in blokjes of schijfjes
Olijfolie
Zonnebloemolie
Zout en peper

Bereiding:
Frituur de aardappelblokjes of schijfjes gaar in zonnebloemolie en laat uitlekken. Bestrooi met zout. Klop de eieren los met een beetje zout en meng met de aardappelblokjes of schijfjes.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet hierin het eimengsel. Laat op zacht vuur goudbruin worden aan de onderzijde, draai dan om (zie hierboven) en bak de andere kant in een paar minuten ook goudbruin. Snijd in punten voor het serveren. 


Reacties

 1. Hallo Ellouisa,
  Reuze bedankt voor dit fijne recept. Een goed basisrecept waarmee je, bijna oneindig, kan variëren. Weer een fijn recept van jou wat voor mij dan ook de reden is dat jou cookingblog bij mijn favorieten staat.
  Inmiddels ben ik, met dit recept, 2 keer er mee aan de slag gegaan maar kon het toch niet laten om er een eigen draai aan te geven.
  De eerste keer heb ik, uit eigen tuin vers gehakte, rozemarijn en wat grof zeezout er door gedaan.
  De 2e keer heb ik kummelzaadjes gebruikt wat het net een beetje extra pep gaf.
  Binnenkort ga ik er weer mee aan de slag. Dan combineer ik het met, ontvelde, blokjes tomaat en fijn gesnipperde knoflookteentjes.
  Al hoewel ... zelfs tijdens het koken kan ik van idee veranderen. Dat ligt een beetje aan mij zelf en wat ik en huis en onze tuin kan vinden. Wat op tafel komt kan na 40 jaar huwelijk, zo nu en dan, toch nog een echte verrassing zijn.
  Combinatie ideeën zijn bij mij dan ook altijd welkom.
  Groetjes en veel plezier met het koken en bakken,
  Joke sk

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Joke, wat leuk zeg die varianten! Spinazie erdoor is ook een aanrader!

   Verwijderen
 2. Hoi Ellouisa leuk al die recepten vele zijn me al bekent :-) maar om even op dit recept terug te komen, ik maak deze veel en juist omdat het omdraaien best omslachtig kan zijn heb ik gewoon een heel super kleine koekenpan gekocht ( je kan er net aan een ei in bakken ) en met dit pannetje is het super makkelijk omdraaien en nog een leuk formaat ook en wat ik ook wel eens doe dan maak ik het beslag wat dikker d.m.v. de aard. ( kruim aardappel ) welke ik pureer en dan draai ik er met twee lepels een soort van koekjes van :-) en ook dit kun je kruiden en vullen met van alles en nog wat en ze zijn koud ook erg lekker

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi ellouisa bedankt voor het recept . Dan kan ik op school koken dan eet ik hem op

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten