Un kurabiyesi (Turkse zandkoekjes)


Deze koekjes vond ik op de blog "Mijn mixed kitchen" waar heerlijke Turkse en andere recepten staan. Ik zocht iets simpels om te bakken en deze koekjes zijn dat zeker! Ze zijn lekker zanderig en smelten op je tong (wel wat te drinken bij de hand houden ;)). De originele vorm is in een ruitje, zoals deze, maar je kunt ook bolletjes of staafjes maken.

Bij het maken van het deeg kun je het beste niet alle bloem in een keer toevoegen, ik had iets minder nodig dan het originele recept van 500 gram. Maar het kan ook zijn dat je wat meer nodig hebt. Onthoud: is het te droog, voeg dan iets water toe, is het te plakkerig, voeg dan wat bloem toe.


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingredienten voor 50 stuks:
250 gram boter, gesmolten
50 ml zonnebloemolie
475 gr bloem
80 gram poedersuiker
4 eetlepels maizena
1 zakje vanillesuiker
Snufje zout


Bereiding:
Meng boter met suiker en vanillesuiker. Voeg maizena, olie, zout en bloem toe en meng alles goed. Zorg ervoor dat je een deegbal kunt vormen en verdeel die in 6 stukken. Vorm elk stuk tot een lange staaf en druk die een beetje plat. Neem een vork en doop die in wat water, trek met de vork achterstevoren lijntjes in de staaf en snijd dan ruitjes. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze zo'n 25 minuten op 180 graden (hetelucht 160). 

Reacties

Populaire recepten