zaterdag 21 februari 2015

DiscosticksDeze vrolijke koekjes heb ik van een de Amerikaanse blog I'd much rather bake than, daar heten ze anders, ik heb ze zelf discosticks genoemd. Het is wel een beetje krachttraining voor je handen, omdat je het deeg via een spuitzak op je bakplaat spuit. Het is een zacht deegje, maar neem een goede spuitzak, geen simpele weggooizak van plastic, die gaat geheid kapot. Ik heb het spuitmondje M1 van Wilton gebruikt, maar je kunt ook een ander spuitmondje nemen. Het dippen doe je in de chocolade die je zelf lekker vind, ik doe altijd een mix van melk en puur. Voor een geboorte zijn ze ook leuk, met witte choco en dan muisjes erop!
Bekijk de video ook, dan maak je ze gemakkelijk na!Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingredi├źnten voor 40 stuks:
175 gr zachte roomboter (op kamertemperatuur)
60 gr poedersuiker
1 tl vanillearoma
175 gr bloem
60 gr maizena
75 gr chocolade naar keuze
Spikkels

Bereiding:
Mix de boter met de poedersuiker tot een zachte creme. Mix dan vanillearoma, bloem en maizena erdoor. Breng alles met je handen samen tot een samenhangend zacht deeg. Voeg eventueel 1 el water toe om het wat zachter en beter spuitbaar te maken. Doe in een spuitzak met spuitmondje in stervorm en spuit staafjes op een bakplaat met bakpapier (ik maak de bakplaat een beetje nat voor ik het bakpapier erop leg, dan verschuift het niet). Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 15 minuten tot ze licht van kleur maar wel gaar zijn. Laat ze afkoelen. Smelt je chocolade au bain marie of in de magnetron en dip je sticks hier met 1 uiteinde in en dan in de spikkels.

4 opmerkingen:

 1. Hoi ellouisa,

  Ik heb je koekjes vandaag gemaakt en probeerde met het spuitzakje van Rudolph mooi vorm te krijgen , maar het bleef erin hangen, er kwam niks uit. Weet je hoe het komt? Ik denk namelijk dat die spuitzak enkel voor vloeibare dingen is zoals slagroom of moet het gewoon lukken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi ja dat heb ik ook wel eens met sommige spuitzakken. Belangrijk is dat het deeg soepel genoeg is. Gisteren maakte ik spritsen en dat beslag was perfect. Ik denk dat ik dat recept ook voor deze ga gebruiken voortaan. Dan pas ik dit recept nog aan.

   Verwijderen
  2. Hoi ja dat heb ik ook wel eens met sommige spuitzakken. Belangrijk is dat het deeg soepel genoeg is. Gisteren maakte ik spritsen en dat beslag was perfect. Ik denk dat ik dat recept ook voor deze ga gebruiken voortaan. Dan pas ik dit recept nog aan.

   Verwijderen
 2. Heey ellouisa,

  Vraagje ik wil de koekjes maken, maar hoe lang blijven ze goed. En ik heb een spuitzag gekocht bij de xenos heb je nog tips hoe ik ze goed in vorm kan krijgen .

  Alvast bedankt!!

  BeantwoordenVerwijderen