Twixbroodjes



Dit zijn overheerlijke sticky zoete broodjes met stukjes twix en karamel. Je tanden vallen bijna uit je mond haha, maar dat moet af en toe even kunnen toch? Het deeg heb ik bewust niet zo zoet gemaakt, omdat de vulling dat al is, maar voeg gerust wat suiker toe als je dat lekkerder vindt.

Het ideetje kwam ik overigens op youtube tegen in een filmpje, alleen was dat deegrecept met kwark en bakpoeder. Ik geef de voorkeur aan gerezen deeg met gist, dus heb een basisrecept genomen dat ik bijvooebeeld ook voor de kaneelbroodjes gebruik. Je kunt deze broodjes ook in de klassieke opgerolde vorm maken (een deegplak met de vulling bestrijken en dan oprollen en in plakken snijden). Daar heb ik een video van gemaakt.


Een video van de bereiding vind je op mijn youtubekanaal, alleen heb ik daar een andere manier van vouwen gebruikt. Hieronder zie je hoe ik de bovenstaande broodjes heb gevouwen:



Ingrediënten voor 16-18 stuks:
400 gr bloem
1 zakje gist (7 gr. = 2 tl)
50 gr suiker
70 gr boter in blokjes
Snufje zout
Ongeveer 200 ml lauwwarme melk
Vulling: 
3 twixen (dubbel)
Half potje bebogeen (caramelpasta van De Ruijter, te vinden bij broodbeleg)
Decoratie:
2 eigelen, losgeklopt met paar druppels water

Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Voeg boter toe en kneed met je handen erdoor. Zout erbij en dan beetje bij beetje de lauwwarme melk (nooit in 1 keer erbij gooien, er kan meer of minder nodig zijn, hangt van de bloem af). Meng tot een deegbal die niet meer aan je handen plakt.

Kneed voor 10-15 minuten (doe ik in een machine) tot het zacht en soepel is. Laat een uur rijzen. Rol dan uit tot een vierkanten lap en bestrijk met caramelpasta. Bestrooi met stukjes twix en rol dan de deegplak op tot een rol. Snijd in plakken van 2 cm breed. Neem een plak en vouw het uiteinde onder het rolletje (zie filmpje). Leg op een bakplaat met bakpapier en laat ze daarna nog een half uur rijzen. Bestrijk met eigeel en bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor 10-15 minuten goudbruin en gaar.




Reacties

  1. Lijkt me heerlijk! Ga ik zeker eens uitproberen. Goed bezig ��

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten