Zelfgemaakte Pim's

Jaaa mijn eerste uitprobeersel in de foodblogswap is een feit! Bij de foodblogswap maak je iets van de blog van een ander en een ander maakt iets van jouw blog. Ik kreeg de blog www.foodquotes.nl, een superleuke blog met bij elk recept een quote. Ik vond het wel lastig kiezen, maar besloot voor iets zoets te gaan. De dadeltaart misschien of de marmercake? Nee, zelfgemaakte pim's dat is leuk!! Ik hou ervan om dingen na te maken, zodat je ze niet meer kant-en-klaar hoeft te kopen. 

De volgende uitdaging was, hoe doe ik dat met die ingrediënten. De maakster van de blog kookt veel volgens de paleo-lifestyle en dan vervang je bepaalde ingrediënten door iets anders. Geen suiker, maar honing en maple syrup en geen gewone bloem maar kokosmeel en amandelmeel. Amandelmeel heb ik nog wel in huis gehaald, maar verder heb ik het recept dus wel wat aangepast aan de ingrediënten die ik normaal gebruik. De smaak is verder echt heerlijk! De jam is zelfgemaakt en alles bij elkaar gewoon een superkoekje! Of hij echt helemaal als Pim's smaakt, waarschijnlijk niet, maar daar zit ook zoveel troep in. Je krijg nooit precies dezelfde smaak denk ik...
Ingredienten voor 12-16 stuks:
Ingredienten voor de jam:
1 grote sinaasappel
200 gr geleisuiker
Voor de koekjes:
1,5 cup amandelmeel (110 gr), te koop bij o.a. Plus en AH 
75 gr suiker
1 ei
1 tl bakpoeder
2 el gesmolten boter
2 el kokos
Verder:
50 gr melkchocolade en 50 gr pure chocolade
1 el zonnebloemolie

Bereiding:
Maak eerst de jam. Schil de sinaasappel en pureer het vruchtvlees. Doe samen met de suiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Laat 5 minuten zachtjes koken en blijf roeren. Giet dan in een schaaltje of potje en laat afkoelen en opstijven.
Meng dan voor de koekjes de amandelmeel, suiker, bakpoeder en kokos. Voeg het ei toe en 2 el boter (ik had 3 gedaan, maar dat was teveel, ik moest daardoor extra bloem toevoegen). Meng tot een deeg dat iets plakkerig is en doe in een boterhamzakje. Laat een half uur in de koelkast rusten.
Verdeel dan in 12-16 bolletjes en druk plat tot schijfjes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier of in een ingevette muffinbakplaat (heb ik gedaan). Bak ze 15 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Meteen na het bakken een holte maken in het midden. Doe daar wat jam in. Smelt de chocolade au bain marie met de olie en laat iets afkoelen zodat het wat dikker wordt. Bestrijk de koekjes hier netjes mee en laat hard worden.

Bekijk hier een filmpje van de bereiding op mijn facebookpagina (ook te bekijken als je geen facebook hebt):

Reacties

Populaire recepten