Zelfgemaakte pitabroodjes - video
Vul ze met wat je wilt: kip/vleesreepjs of gekruid gehakt met meegebakken groenten of juist rauwkost. Of doe eens falafel of gyros met knoflooksaus, ook heerlijk! Ook daar heb ik recepten van op mijn blog staan.
Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:
Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:
Dit recept is voor 8-9 stuks van ongeveer 10 cm doorsnede.
Ingredienten voor 8-9 stuks:
250 gr bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
5 gr zout
160 gram water (even wegen)
2 tl olijfolie
Bereiding:
Meng bloem met gist en doe er de olie bij. Voeg zout toe en dan beetje bij beetje het lauwwarme water. Kneed samen tot een deeg. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur rijzen. Na het rijzen verdeel je het deeg in 8-9 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een platte schijf. Steek met een soepkom een mooie cirkel eruit en leg op een bakplaat met bakpapier.
Ik heb de broodjes vandaag gemaakt. Ze waren idd hol van binnen. Maar is het normaal dat ze hard zijn? Ik kom ze namelijk niet indrukken.
BeantwoordenVerwijderenDan zijn ze net iets te lang gebakken denk ik
BeantwoordenVerwijderenIk ga ze morgen proberen in sha Alah. Ik vind die pita broodjes van de supermarkt niet zo lekker.
BeantwoordenVerwijderenEn gelukt? Die uit de supermarkt zijn idd niet lekker!!
BeantwoordenVerwijderenEn gelukt? Die uit de supermarkt zijn idd niet lekker!!
BeantwoordenVerwijderenIs het 165 gram of 165 ml
BeantwoordenVerwijderenKan je ze invriezen
BeantwoordenVerwijderen