Zelfgemaakte pitabroodjes - video


Ik gebruik al jaren zo min mogelijk pakjes, zakjes en mixjes in de keuken. Nu ik zelf tortilla's had gemaakt, wilde ik ook pitabroodjes eens proberen. Want die smaak werd ik langzamerhand ook een beetje nat, zurig en vaak klef. Lange tijd vond ik het prima hoor, maar zelfgebakken leek me toch lekkerder. En inderdaad, wat een verschil!! Ze zijn zo lekker, dat je ze zelfs zonder vulling kunt eten. Lekker luchtig en precies goed op smaak!

Vul ze met wat je wilt: kip/vleesreepjs of gekruid gehakt met meegebakken groenten of juist rauwkost. Of doe eens falafel of gyros met knoflooksaus, ook heerlijk! Ook daar heb ik recepten van op mijn blog staan.

Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Dit recept is voor 8-9 stuks van ongeveer 10 cm doorsnede.
Ingredienten voor 8-9 stuks:
250 gr bloem
1 zakje gedroogde gist (7 gr)
5 gr zout
160 gram water (even wegen)
2 tl olijfolie

Bereiding:
Meng bloem met gist en doe er de olie bij. Voeg zout toe en dan beetje bij beetje het lauwwarme water. Kneed samen tot een deeg. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur rijzen. Na het rijzen verdeel je het deeg in 8-9 bolletjes. Rol ieder bolletje uit tot een platte schijf. Steek met een soepkom een mooie cirkel eruit en leg op een bakplaat met bakpapier.

Bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200 graden) voor 10 minuten. In de oven poffen ze mooi op, zodat ze lekker luchtig en makkelijk te vullen zijn!


Reacties

 1. Ik heb de broodjes vandaag gemaakt. Ze waren idd hol van binnen. Maar is het normaal dat ze hard zijn? Ik kom ze namelijk niet indrukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dan zijn ze net iets te lang gebakken denk ik

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ga ze morgen proberen in sha Alah. Ik vind die pita broodjes van de supermarkt niet zo lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En gelukt? Die uit de supermarkt zijn idd niet lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En gelukt? Die uit de supermarkt zijn idd niet lekker!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Is het 165 gram of 165 ml

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten