maandag 30 maart 2015

Gekleurde maizenakoekjes met chocolade

Deze koekjes zijn zo leuk voor een geboortefeestje/kraambezoek. Maak ze blauw of roze, afhankelijk van het geslacht van de baby en mensen zullen verrast zijn als ze in het koekje bijten en de vulling zien. De koekjes zijn niet moeilijk om te maken en vallen bij de meeste mensen in de smaak. Ik heb al vaak het recept moeten opschrijven voor mensen die het ook wilden maken.


Ook hiervoor geldt: bak altijd eerst een proefkoekje om te kijken of er niet te weinig maizena/bloem bij zit. Lopen ze te veel uit en worden het hele grote platte schijven, dan kun je nog wat maizena of bloem (1 eetlepel) bij het deeg doen.

Ingredienten voor ongeveer 40 stuks:
70 gr zachte roomboter
1 ei
70 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
125 gr maizena
90 gr bloem
Halve tl bakpoeder
Kleurstof naar keuze
1 tl mazhar (oranjebloesemwater), dit kun je eventueel weglaten als je het niet hebt
Voor de garnering:
400 gr witte chocolade
50 gr pure chocolade
6 el olie

Bereiding:
Roer de zachte boter met de suiker, vanillesuiker, mazhar en het ei goed door elkaar. Voeg de maizena toe en meng het goed. Bloem zeven met bakpoeder en beetje bij beetje toevoegen tot je een mooi deeg krijgt. De kleurstof erbij en erdoor mengen zodat een egale kleur ontstaat. Rol het uit en steek met een dop rondjes eruit (ik heb de dop van mijn potje met kaneel gebruikt). Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10 minuutjes op 150 graden. Laat ze na het bakken afkoelen.

Smelt ondertussen de witte chocolade au-bain-marie met 3 el olie en dompel hier de koekjes in. Laat ze op bakpapier in de koelkast hard worden. Smelt ondertussen de pure chocolade met de rest van de olie en roer het goed door (als het te dik is, nog wat olie erbij). Neem een theelepeltje en maak zigzaggende bewegingen boven de koekjes zodat streepjes ontstaan. Laat dit hard worden. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten