Miniquiches


Deze quiches zijn zo lekker en makkelijk te maken! Ik maak ze met verschillende vullingen, je kunt zelf variëren met wat je lekker vindt of in huis hebt. Mijn favoriet is die met kip en feta, heerlijk gewoon (heb ik ooit van Zahira opgeslagen).

Ik gebruik taartvormpjes met losse bodem van de kookwinkel Dille en Kamille. Maar als je die vormpjes niet hebt, kun je ook gewoon een muffinbakplaat gebruiken.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Bekijk hier een filmpje van de bereiding:

Ingredienten:
1 kipfilet
1 ui
1/2 bosje verse peterselie 
1 blokje turkse feta kaas of gewone feta
1 tl Peper
1 tl Paprika poeder
1/2 tl Kurkuma
1/2 tl Zout
1 pakje bladerdeeg
3 eetlepels creme fraiche
3 eieren

Bereiding:
Maal de kipfilet samen met de ui en peterselie tot gehakt in een hakmolen, keukenmachine of blender. Heb je die niet, snijd dan alles heel fijn. Voeg hierbij de kruiden en bak dit rul in een koekenpan en laat goed uitlekken en afkoelen. Snijd de fetakaas fijn en voeg toe.


Vet een muffinbakplaat in met boter. Laat de bladerdeegplakjes ontdooien. Snijd ieder plakje door de helft en dan aan de bovenzijde nog een reepje eraf. Snijd dat reepje in 2 kleine vierkantjes.

 Bekleed je muffinholtes met het deeg (het grote lapje in het midden en de twee kleine vierkantjes op de openingen aan de zijkant). 

Prik met een vork in de bladerdeeg en vul het met de feta/gehakt mengsel. Mix de eieren met de cremefraiche met een staafmixer en giet alle muffins 3/4 vol. Bak op 225 graden (hetelucht 200) voor 20-25 minuten goudbruin.


Variaties voor de vulling:
- Kipfilet, champignons, ui, kruiden naar smaak.
- Kipfilet, prei, rode paprika en kruiden naar smaak.
- Paprika, ui en champignons met kruiden naar smaak.

Reacties

  1. Hey. Kan ik dit recept ook voor een grote quiche gebruiken en hoef ik deze niet aan te passen ? Dankje alvast wil deze morgen maken. Gr

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey, klopt het aantal eetlepels creme fraiche? Want 3 lepels lijkt me nogal weinig

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten