Perencake



Deze cake stond al een paar jaar op mijn website, maar ik was totaal niet tevreden over de foto of hoe hij er überhaupt uit zag. Dus tijd voor een upgrade! Ik deed het beslag in een kleine springvorm en strooide er amandelschaafsel over voor het bakken. Zo werd ie een stuk mooier! En samen met een toefje homemade slagroom heb je echt een heerlijke traktatie op tafel staan!

Ingrediënten:
125 gr lichtbruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
1 tl kaneel
140 gr gesmolten boter
150 ml melk
175 gr bloem
Half zakje bakpoeder (8 gr)
2 peren in stukjes
25 gr amandelschaafsel
Poedersuiker

Bereiding:
Mix de eieren met de basterdsuiker en vanillesuiker. Voeg de kaneel en boter toe en mix weer. Voeg melk, bloem en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Vet een springvorm van 20 cm in en bedek de bodem met bakpapier. Giet hierin het beslag. Verdeel de perenstukjes en amandelschaafsel erover. Bak de cake in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 40 minuten.

Verwijder de rand en laat afkoelen op een rooster. Bestrooi dan met poedersuiker en serveer eventueel met slagroom.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten