maandag 30 maart 2015

Stroopwafelcupcakes

Mooi zijn ze he! Ik maak eigenlijk nooit van die gedecoreerde cupcakes, vooral omdat ik niets met fondant heb... Maar ik kreeg met kerst een tijdschrift met cupcake-recepten en daar stonden toch wel wat leuke exemplaren in. O.a. deze met stroopwafel. Ik heb wel de garnering wat aangepast (origineel was met botercreme), maar die ministroopwafeltjes vond ik vooral erg leuk. Die maak je met een appelboor, die ik speciaal hiervoor heb aangeschaft :-)
Ingredienten voor 12 stuks:
150 gr bloem
150 gr roomboter (kamertemperatuur)
125 gr suiker
3 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
3 stroopwafels
Topping:
1 pakje slagroom (200 ml)
1 zakje klopfix
1 zakje vanillesuiker
Half bakje mascarpone (125 gr)

Bereiding:
Mix de boter met suiker tot een crème. Dan een voor een de eieren erdoor. Meng bloem met bakpoeder en mix erdoor tot een dik beslag. Neem 3 stroopwafels, steek met een appelboor 12 kleine rondjes uit en bewaar die. Breek de rest in kleine stukjes en meng door het beslag. Schep in je muffinbakplaat met papiertjes en bak 15-20 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat afkoelen. 

Klop voor de topping 1 pakje slagroom (200 ml) stijf met 1 zakje klopfix en 1 zakje vanillesuiker. Mix er dan een half bakje mascarpone door (125 gr). Doe in een spuitzak en spuit een toef op elk cakeje. Versier met je kleine stroopwafelrondjes en eventueel caramelpasta (bebogeen).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten