StroopwafelcupcakesMinistroopwafeltjes zijn ongeveer de enige koekjes die ik uit de supermarkt koop, zo lekker! En je kunt daaruit nog weer kleinere stroopwafeltjes steken met een appelboor. Superleuk voor deze stroopwafelcupcakes. 
Ik had deze cupcakes al een aantal jaar online staan, maar ze verdienden een nieuwe foto. En cupcakes zijn zo fotogeniek! Het is het enige wat altijd goed lukt om op de foto te zetten met mijn camera. 

Ingrediënten voor 12 stuks:
150 gr bloem
150 gr roomboter (kamertemperatuur)
125 gr suiker
3 eieren
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
3 stroopwafels
Topping:
1 pakje slagroom (200 ml)
1 zakje klopfix
2 el poedersuiker
Half bakje mascarpone (125 gr)

Bereiding:
Mix de boter met suiker tot een crème. Dan een voor een de eieren erdoor. Meng bloem met bakpoeder en mix erdoor tot een dik beslag. Neem 3 stroopwafels, steek met een appelboor 12 kleine rondjes uit en bewaar die. Breek de rest in kleine stukjes en meng door het beslag. Schep in je muffinbakplaat met papiertjes en bak 15-20 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat afkoelen. 

Klop voor de topping 1 pakje slagroom (200 ml) stijf met 1 zakje klopfix en de poedersuiker. Mix er dan een half bakje mascarpone door (125 gr). Doe in een spuitzak en spuit een toef op elk cakeje. Versier met je kleine stroopwafelrondjes en eventueel caramelpasta (bebogeen).

Reacties

Populaire recepten