Aardappeltjes uit de oven

Bij V&D at ik ze vaak, de heerlijke aardappeltjes uit de oven. Lekker gekruid, krokant van buiten en zacht van binnen, heerlijk gewoon!  Thuis was ik een beetje huiverig om ze te maken, zouden ze wel gaar worden? Op een gegeven moment gewoon geprobeerd en sindsdien maak ik ze zeker 1 keer per week. In verschillende vormen en met verschillende kruiden. Probeer ze eens zou ik zeggen, het is zo makkelijk en de oven doet het meeste werk!

Ingredienten:
1 kilo aardappels naar keuze
1 tl zout
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 teentje knoflook, uitgeperst of 1/2 tl knoflookpoeder
Olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Borstel de aardappels schoon (dus niet schillen!) en droog ze af. Snijd ze in de lengte doormidden zodat je halve aardappels hebt. Meng 2 el olijfolie met de paprikapoeder, zout, peper en knoflook en meng goed door de aardappels. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en doe ze voor 40-60 minuten in de oven (of tot ze gaar zijn, is afhankelijk van de grootte van de aardappels). 
  • Lekker met de een dip van creme fraiche en vers gehakte groente kruiden.
  • Je kunt ze in alle vormen snijden die je zelf wilt (plakjes, halve aardappels, partjes, blokjes, frietjes of gewoon in stukjes), hoe kleiner, hoe korter de baktijd.
  • Je kunt de schil er ook afhalen als je wilt.
  • Andere lekkere kruidencombi's:
- Kerrie, zout, peper
- Zout, peper, peterselie en knoflook
- Zout, peper, knoflook, paprikapoeder en italiaanse kruiden
- Zout, peper, ras el hanout
- Zout, peper en basilicum
- Cajunkruiden

Reacties

Populaire recepten