Cacao-amandelkoekjes
Deze koekjes heb ik ooit op marokko.nl opgeslagen van het lid Oumoumaima. Ik heb het recept nu wat aangepast naar een kleinere hoeveelheid en er ook de hoeveelheid bloem bij gezet (stond er in haar recept niet bij). Ook doe ik er vanillesuiker in i.p.v. citroenschil. Zijn heerlijke koekjes die er ook nog eens mooi uit zien als je er een hapje van neemt.
Ingredienten voor 25 stuks:
125 gr roomboter
75 gr suiker
1 vanillesuiker
75 gr amandelen, gepeld
150 gr bloem
1/2 tl bakpoeder
1 el cacao
Decoratie:
1 pot witte chocoladepasta
Schaaltje kokos
Bereiding:
Pel de amandelen en bak ze in een klein beetje olie goudbruin. Hak daarna in de hakmolen tot grove stukjes. Snijd de boter in kleine stukjes en kneed met de suiker en vanillesuiker tot het zacht is. Voeg bloem, cacao en bakpoeder toe en meng alles goed tot een zacht deeg. Maak er bolletjes van ter grootte van een olijf en leg op een bakplaat met bakpapier (wel afstand er tussen houden, want ze lopen wat uit). Bak ze op 175 graden voor 15-20 minuten en laat ze afkoelen.
Smelt de chocoladepasta au bain marie en dompel hierin de koekjes, rol ze daarna door de kokos en laat in de koelkast hard worden.
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BeantwoordenVerwijderenSalaam mualaikoemm
BeantwoordenVerwijderenIk heb ze gemaakt maar zijn echt plat geworden wat doe ik fout?
Meer meel der in en 1 hele bakpoeder dan lukken ze ik heb ze ook gemaakt eerste lading plat daarna heb ik meer meel bij de deeeggedaan en bakpoeder toen waren zeheel mooi
VerwijderenHet deeg eerst goed laten rusten helpt ook.
VerwijderenIk heb ze gemaakt alleen per ongeluk 1 zakje bakpoeder toegevoegd. Wat zou er mis kunnen gaan aan de smaak of structuur?
BeantwoordenVerwijderenIs het ook mogelijk ze te dompelen in gesmolten reepchocolade of moet het au brien zijn?
BeantwoordenVerwijderenJa dat kan, maar wel au bain marie smelten.
VerwijderenJa dat kan, maar wel au bain marie smelten.
VerwijderenNou ,hier nog 1 koekjes helemaal plat geworden . Wel jammer .
BeantwoordenVerwijderenHeb je t in de koelkast laten rusten? En wat voor boter heb je gebruikt?
VerwijderenRoomboter heb ik gebruikt. Maar heb ze niet in de koelkast laten rusten,ik ga ze vandaag opnieuw maken dus hopelijk gaat het vandaag wel goed. Ik wil het recept verdubbelen ,misschien dat het dan beter gaat .als je nog tips hebt qua bakpoeder en meel,want lees hier dag dat misschien kan helpen? Hoor ik het graag
VerwijderenBij mij ook mislukt, heb het recept gevolgd
BeantwoordenVerwijderenJe moet er handigheid in krijgen. In het begin waren ze bij mij ook plat , maar erg lekker. Na een paar pogingen krijg ik ze nu goed. Elke oven is anders. Soms moet je uitproberen.
BeantwoordenVerwijderen