dinsdag 14 april 2015

Dambordtaart

Deze stond al lang op mijn bak-bucketlist. Hij is goed gelukt, maar volgende keer kan ik er toch wel weer wat aan verbeteren denk ik zo, misschien dat ik dan wel 4 lagen maak. De smaak is verder echt verrukkelijk, lekker zacht en luchtig en de ganache maakt het af. Ik heb een standaard cakerecept gebruik dat altijd goed lukt. Het filmpje is helaas niet gelukt, ik heb per ongeluk de verkeerde onderdelen gewist, zodat ik nu geen goed filmpje meer kan maken. Maar ik bak hem zeker nog een keer en zal dan alsnog een nieuw filmpje plaatsen. Voor nu heb ik een filmpje van youtube dat ook heel duidelijk is!Ik gebruik een theeglas met oor van 250 ml.
Ingredienten voor een vorm van 20 cm:
3 eieren
1 glas suiker
1.5 glas bloem
1/2 zakje bakpoeder
3/4 glas zonnebloemolie
3/4 glas melk
2-3 el cacao
Ganache:
200 gr pure chocolade
50 gr melkchocolade
200 ml slagroom

Bereiding:
Mix de eieren met de suiker goed. Voeg dan olie en melk toe en mix erdoor. Bloem mengen met bakpoeder en ook erdoor mixen. In twee├źn verdelen. Het ene deel in een ingevette springvorm van 20 cm gieten en 30 minuten bakken op 175 graden (hetelucht 160). Het andere deel mengen met de cacao (hoeveelheid naar smaak). Als de lichte bodem is gebakken, haal je die uit de vorm en laat afkoelen. Dan bak je de chocoladebodem op dezelfde manier. Laat ook goed afkoelen.

Maak de ganache door de room met de chocolade te smelten en iets af te laten koelen zodat hij wat dikker is (minder lopend). In het bovenstaande filmpje kun je zien hoe je de cake dan in elkaar zet. Gebruik de ganache om de stukken aan elkaar te plakken en als de taart helemaal in elkaar zit, verdeel je de rest van de ganache eroverheen. Laat in de koelkast de ganache stevig worden en bewaar de taart verder in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten