Karnemelk-kokoscake
Oke, ik geef toe: een cake met karnemelk klinkt nou niet heel erg aantrekkelijk, maar wees niet bang, hij is niet zuur! Echt een lekkere zachte cake met subtiele kokossmaak. Het zuur uit de karnemelk zou een goede invloed hebben op het rijzen van de cake, al moet ik zeggen dat mijn cakes met melk ook prima rijzen, dus of dat zo is? Hoe dan ook, het is een heerlijke cake, die het proberen waard is!
Ingrediënten voor het beslag:
200 gr bloem
1 ei
175 ml karnemelk
3/4 zakje bakpoeder
Snufje zout
175 gr suiker
Voor de bovenlaag:
50 gr suiker
2 el kokos
Extra:
1 el kokos
3 el room (ongeklopt)
Bereiding:
Mix de eieren, bloem, karnemelk, bakpoeder, suiker en zout tot een glad en dik beslag. Schep in een ingevette springvorm van 26 cm. Meng de suiker met de kokos en strooi erop. Bak 25-30 minuten op 175 graden. Besprenkel met de room en bestrooi met de rest van de kokos.
Is hier de boter niet vergeten?
BeantwoordenVerwijderenNee. Hooguit wat teveel suiker in de bovenlaag. Probeer maar eens 😉
BeantwoordenVerwijderenKlopt, er zit karnemelk in ipv boter.
BeantwoordenVerwijderenHoeveel eieren moeten hier in? Mijn cake is erg droog
BeantwoordenVerwijderen1 ei. Misschien te lang gebakken? Hij hoort zacht te zijn
VerwijderenVandaag gemaakt en moet zeggen is heel lekker
BeantwoordenVerwijderenSuper recept!! Makkelijk. Ik doe gemalen chocolade (80%) bij de kokos dieover cake gaat.. Als toetje met halve perzik uit blik!
BeantwoordenVerwijderenwat voor room moet er op kook room of slagroom
BeantwoordenVerwijderenVandaag gemaakt en als kokosfreak nog wat kokos door het beslag gedaan. Heerlijk en fijn zonder boter!
BeantwoordenVerwijderen