Mini visbestilla's

Deze heerlijke filodeegtaartjes zijn gevuld met een mengsel van vis, garnalen, groenten en mihoen. Ik heb hier zoveel verzoeken voor gehad, nu is het er eindelijk van gekomen. Ik had het zo lang uitgesteld,omdat ik het juiste filodeeg niet kon vinden. Ik kocht altijd die in een gele kartonnen verpakking en die hebben ze niet overal. Nu dacht ik, ik probeer nog een keer die groene, want ze hebben nu een nieuwe verpakking en het was gewoon goed! Hier en daar een scheurtje, maar verder goed te verwerken.

Deze bestillatjes kosten even wat werk, maar het is het waard, ze zijn heerlijk! Je kunt met dit recept ook een hele grote maken, net wat je wilt. Met de vulling kun je wat spelen, je kunt er zeevruchten bij doen of inktvisringen, maar ik hou daar niet van. En omdat ook mijn zoontje het moet eten, heb ik alleen visfilet en kleine garnalen gebruikt. Maar grotere garnalen kunnen er ook in.

Bekijk de video op mijn youtubekanaal om te zien hoe ik ze gevouwen heb :)


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Bekijk hier de video:

Ingredienten voor ongeveer 15 bestillatjes:
250 gr visfilet (kabeljauw bijv)
150 gr roze garnalen of grote garnalen
1 grote ui, gesnipperd
1 rode puntpaprika in blokjes
Half bakje champignons in plakjes
Kwart bosje platte peterselie, fijngehakt
Kwart bosje koriander, fijngehakt
1 groot knoflookteentje
1 tl zwarte peper
1 tl zout
1 tl paprikapoeder
1 tl gember
1 tl kurkuma
1/2 tl komijn
Sap van halve citroen
Olijfolie
125 gr mihoen 
1 pak filodeeg
125 gr boter
50 ml olie

Bereiding:
Verhit olijfolie en bak hierin de ui, paprika, champignons en knoflook even aan. Voeg de kruiden en  toe en meng goed. Laat op zacht vuur even bakken tot het zacht is. Doe dan de vis en garnalen erbij en meng goed, laat dit een minuut of 5 bakken. Knijp dan de halve citroen erover uit en zet het vuur uit.

Maak de mihoen volgens de verpakking en spoel af met koud water. Knip met een schaar in kleinere stukjes en laat even uitlekken. Meng dan met de vis en groenten en laat het geheel afkoelen en uitlekken in een vergiet (dit is heel belangrijk! Te warme of te natte vulling is niet goed voor het deeg!). 

Neem het deeg uit de verpakking en snijd het eenmaal door, zodat je rechthoeken van deeg krijgt. Smelt de boter met de olie. Smeer een vel filodeeg in met dit mengsel en leg er nog een vel op. Smeer ook dit in en vouw dan dubbel tot een kleiner rechthoekje. Leg dit in een schaaltje en bestrijk met botermengsel. Leg er wat vulling op en bouw dicht tot een rond pakketje. Draai om en leg op een bakplaat met bakpapier. In het bovengenoemde filmpje kun je zien hoe je dat moet doen.

Bestrijk met botermengsel en bak ze op 200 graden (hetelucht 180) voor 15-20 minuten goudbruin en gaar. Serveer met chilisaus.

Reacties

  1. Bedankt voor al je lekkere recepten!

    Kan ik ze ook invriezen? Zo ja moeten ze ontdooien?
    Bedankt! Allahyhafdek <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor al je lekkere recepten!

    Kan ik ze ook invriezen? Zo ja moeten ze ontdooien?
    Bedankt! Allahyhafdek <3

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja je kunt ze invriezen en je hoeft ze niet te ontdooien

      Verwijderen
  3. Zou het ook lekker zijn als ik de vulling in bladerdeeg doe?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hi Ellouisa,

    Ik wil de vis bastilla's en kip loempia's maken om vervolgens in de avond pas op te dienen. Bewaar ik ze dan na het maken, ongebakken, in de koelkast? Of adviseer je iets anders? Ik hoor het graag.

    Bedankt voor al je heerlijke recepten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja in de koelkast bewaren inderdaad. Wel checken of het niet vochtig wordt.

      Verwijderen
  5. Zijn deze

    vis bastilla ook lekker pittig

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi heb je de vellen in lengte geknipt of breedte

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hoi ik ben seth op school

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten