Maltesertaart


Al weken droomde ik over de maltesertaart, ik zag hem ooit ergens op facebook en had het recept opgeslagen om ooit eens te maken. Maar wanneer maak je zo'n taart? Hij is behoorlijk machtig en zoet, dus je kunt dat niet zo met zijn tweetjes opeten. Vandaag is mijn man jarig en gisteren heb ik daarom deze taart voor hem gemaakt. Hij is een echte chocoholic (veel meer dan ik), dus hij was er erg blij mee!! Ik heb het recept dat ik op had geslagen uiteindelijk niet gebruikt, maar een eigen versie gemaakt met chocoladebiscuit, slahgroomvulling en een ganache. Ik begon met ook het bedekken van de zijkanten met maltesers, maar uiteindelijk heb ik die er allemaal weer afgehaald. Ik vond dat TE. Zo issie ook mooi en een stuk minder machtig.

Vergeet niet de video op mijn youtubekanaal te bekijken!

Ingredienten voor een vorm van 20 cm:
4 eieren
180 gr suiker
40 gr cacao
40 gr maizena
40 gr bloem
250 ml slagroom
2 el poedersuiker
1 zakje klopfix (slagroomversteviger)
Ganache:
65 gr pure chocolade
65 gr melkchocolade
100 ml slagroom
1 zak maltesers

Bereiding:
Scheid de eieren een voor een en doe de eiwitten bij elkaar en ook de eigelen. Zorg ervoor dat je geen enkel druppeltje eigeel bij de eiwitten hebt, anders worden ze niet stijf. Klop dan met de mixer de eiwitten met de helft van de suiker stijf (het is stijf genoeg als je de kom op zijn kop kunt houden). Klop de eigelen met 3 el warm water en de rest van de suiker tot een lichtgele dikke creme. Schep op de eiwitten. Meng bloem, maizena en cacao en zeef boven het eimengsel. Schep luchtig door elkaar niet roeren, mixen of kloppen). Schep dan in een ingevette springvorm van 20 cm en bak op 180 graden (hetelucht 160) voor 25-30 minuten.

Laat even in de oven afkoelen (een half uurtje) en daarna buiten de oven op een rooster (springvorm eraf halen). Snijd daarna in 2 of 3 delen. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix en vul de taart daarmee. Leg de helften weer op elkaar. Smelt in een pannetje de room met de chocolade en laat een minuut of 20 afkoelen zodat het wat dikker is. Giet dan over de taart en garneer met maltesers.

Reacties

 1. Hoi ellouisa,ik ben enorme fan van je en probeer altijd één van jou recepten die altijd wel lukken.
  Bij dit recept was mijn cake erg droog uitgekomen...ik wil nog een pogin wagen weet ji wat ik verkeerd heb gedaan waardoor de cake te droog was.
  Soukran

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ellouisa,ik ben enorme fan van je en probeer altijd één van jou recepten die altijd wel lukken.
  Bij dit recept was mijn cake erg droog uitgekomen...ik wil nog een pogin wagen weet ji wat ik verkeerd heb gedaan waardoor de cake te droog was.
  Soukran

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi meid wat jammer zeg! Misschien toch iets te lang gebakken? Je kunt m eventueel ook proberen met mijn recept voor chocoladecake, die is gegarandeerd niet droog!

   Verwijderen
  2. Hoi ellouisa, ik heb opnieuw de cake uitgeprobeerd..super gelukt erg lekker! en het klopt inderdaad dat ik de eerste keer iets te lang gebakken had vandaar dat de cake te droog was,
   bedankt voor jou reaktie!!

   Verwijderen
  3. Hoi ellouisa, ik heb opnieuw de cake uitgeprobeerd..super gelukt erg lekker! en het klopt inderdaad dat ik de eerste keer iets te lang gebakken had vandaar dat de cake te droog was,
   bedankt voor jou reaktie!!

   Verwijderen
 3. Hi ellousia een vraagje je schreef 250 ml slagroom voor je cake uhm waar moer ik dat toevoegen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is voor de vulling, die klop je stijf en daar vul je de cake mee

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten