MaltesertaartJaaaaren geleden maakte ik al eens een Maltesertaart, maar die was eigenlijk veel te groot om helemaal met Maltesers te beleggen. Ook was hij toen wat droog herinner ik mij nog. Dus tijd voor een remake! Ik kreeg van Bouwhuis Baktotaal een halve bolvorm om mee te bakken en dat werkt perfect! Als je hem uit de oven haalt denk je hmm wat klein, haha, dat klopt! Maar als je hem daarna vult en belegt met Maltesers wordt hij een stukje groter en hij is best machtig, dus ik vind dit formaat prima! Mocht je toch een iets grotere willen, kun je ook de bolvorm een maatje groter nemen en de ingrediënten verdubbelen.

Qua vulling heb ik het simpel gehouden: slagroom met mascarpone, is altijd lekker en makkelijk om te maken! En dan over het taartje heb ik een ganache gedaan, gemaakt met de chocoladecallets van Callebaut, die smelten heel makkelijk in de room, ideaal. 

Ingredienten voor een bolvorm van 16 cm:
1 ei
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
65 ml zonnebloemolie
65 ml melk
2 el cacao
75 gr bloem
4 gr bakpoeder
Vulling:
125 ml slagroom
1 el poedersuiker
1 zakje klopfix
2 el mascarpone
Ganache:
90 ml slagroom
750 gr Maltesers

Bereiding:
Mix het ei met de suiker, vanillesuiker, melk en olie. Voeg dan bloem, cacao en bakpoeder toe en mix tot een glad beslag. Vet je bolvorm in (ik gebruik een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem, dat werkt perfect!) en giet het beslag erin. bak de cake 30-40 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Laat 5 minuten afkoelen in de vorm en stort dan op een rooster om verder af te koelen.

Mix ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Mix de mascarpone erdoor tot een dik en romig mengsel. Als de cake volledig is afgekoeld snijd je hem in 3 lagen met behulp van een groot mes. Bestrijk de onderste helft met 2/3 van de room, leg de middelste helft erop en bestrijk deze ook met room. Leg dan het topje erop. Vul evt grote gaten met nog wat room op zodat de buitenkant van de bol mooi glad is.

Verwarm de room in een steelpan (niet koken!), haal van het vuur af en roer dan de chocoladecallets erdoor. Dat lijkt eerst op chocolademelk, maar wordt vanzelf een mooie glanzende ganache. Laat een kwartiertje afkoelen tot hij wat dikker is en verspreid dan over de bol. Plak de Maltesers op de bol begin met de onderste rand en bouw langzaamaan op naar boven. Laat de taart hard worden in de koelkast en snijd voorzichtig in stukken.

Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

 1. Hoi ellouisa,ik ben enorme fan van je en probeer altijd één van jou recepten die altijd wel lukken.
  Bij dit recept was mijn cake erg droog uitgekomen...ik wil nog een pogin wagen weet ji wat ik verkeerd heb gedaan waardoor de cake te droog was.
  Soukran

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi ellouisa,ik ben enorme fan van je en probeer altijd één van jou recepten die altijd wel lukken.
  Bij dit recept was mijn cake erg droog uitgekomen...ik wil nog een pogin wagen weet ji wat ik verkeerd heb gedaan waardoor de cake te droog was.
  Soukran

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi meid wat jammer zeg! Misschien toch iets te lang gebakken? Je kunt m eventueel ook proberen met mijn recept voor chocoladecake, die is gegarandeerd niet droog!

   Verwijderen
  2. Hoi ellouisa, ik heb opnieuw de cake uitgeprobeerd..super gelukt erg lekker! en het klopt inderdaad dat ik de eerste keer iets te lang gebakken had vandaar dat de cake te droog was,
   bedankt voor jou reaktie!!

   Verwijderen
  3. Hoi ellouisa, ik heb opnieuw de cake uitgeprobeerd..super gelukt erg lekker! en het klopt inderdaad dat ik de eerste keer iets te lang gebakken had vandaar dat de cake te droog was,
   bedankt voor jou reaktie!!

   Verwijderen
 3. Hi ellousia een vraagje je schreef 250 ml slagroom voor je cake uhm waar moer ik dat toevoegen ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is voor de vulling, die klop je stijf en daar vul je de cake mee

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten