Tiramisu


Tiramisu, ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben er dol op! Ik maak een versie met aardbeien of kersen, maar deze traditionele is ook errug lekker. Ik maak mijn tiramisu's altijd zonder rauwe eieren en zonder alcohol en ze zijn superlekker. Deze maak ik in een cakevorm, omdat dat mooi presenteert, maar je kunt hem ook maken in een gewone glazen ovenschaal, een springvorm of in wijnglazen/dessertglazen.

Met mijn video is het helemaal een eitje om te maken!


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingredi├źnten:
1 pakje verse roomkaas van 250 gram (mascarpone of philadelphia)
50 gram basterdsuiker
1 bekertje verse slagroom van 200 ml.
2 zakjes klopfix
100 ml sterke koffie; afgekoeld 
1 pak lange vingers
Cacaopoeder 

Bereiding: 
Bedek een cakevorm met plastic folie of gebruik en ovenschaal. Sla de slagroom stijf met de suiker. Klop de philadelphia of mascarpone roomkaas met een mixer los.Spatel door het roomkaasmengsel nu voorzichtig de slagroom. 

Doop de lange vingers in de koffie en leg een laag in een cakevorm of rechthoekige ovenschaal. Verdeel er 1/3 deel van het slagroom-mengsel over. Herhaal dit nog twee keer. Plaats de vorm tenminste 3 uur in de koelkast. Bestrooi met cacaopoeder.

Bij een cakevorm kun je hem na het opstijven omkeren op een bord en het dan bestrooien met cacao.

Reacties

 1. Hoi Ellouisa, gisteren heb ik gemaakt tiramisu volgens jouw recept. Ik heb het voor ons bezoek gemaakt en omdat er waren ook kinderen heb ik een kindervriendelijke versie van gemaakt en in plaats van koffie heb ik nesquick met melk gebruikt. Het was een groot succes, ik had een dubbele portie gamaakt en het was binnen half uurtje helemaal op. ;-) Bedankt weer voor leuke recept.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi meid wat leuk om terug te horen! Hij 8s bij ons ook altijd een groot succes! Groetjes ellouisa

   Verwijderen
 2. Dag Ellouisa,

  Het recept ziet er superlekker uit!
  Ik wil dit recept nu gaan gebruiken maar ik heb geen mascarpone in huis, is het erg als die ontbreekt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi meid ja die heb je wel echt nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vraagje? Zijn de hoeveelheden wel genoeg voor een grote glazen ikea ovenschaal?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste tiramisu recept ever!! Maak het keer op keer :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik mis precies de moment dat er klopfix moet toegevoegd worden aan het beslag?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bereiding:
  Bedek een cakevorm met plastic folie. Sla de slagroom stijf met de helft van de suiker en de klopfix.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor hoeveel mensen is dit?

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten