zondag 7 juni 2015

Cornettotaart

Toen ik deze taart zag op een Amerikaanse blog wist ik dat ik die zou maken voor mijn verjaardag, hij zag er echt geweldig uit!! Nu zijn taarten niet mijn sterkste kant, dus of mijn taart ooit zo mooi zou worden... Ik heb mijn best gedaan en hij is niet zo strak afgewerkt als die van mijn Amerikaanse food-collega, maar hij is nog steeds best mooi toch! Mijn zoontje vond hem fantastisch door het ijshoorntje bovenop en de smaak is ook heerlijk. Heb er uiteindelijk mijn eigen recept van gemaakt, door mijn eigen chocoladecake-recept te gebruiken en geen botercreme, maar slagroom-mascarpone te gebruiken. Ook heb ik gewoon een ganache gemaakt en gemengde noten genomen. Eigenlijk heb ik de heleboel dus gewoon omgegooid tot een eigen recept.Ingredienten voor de cake:
(ik gebruik een glas van 250 ml inhoud)
1 glas melk
2 glazen suiker
4 eieren
1 glas zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker
3-4 eetlepels cacao
1 zakje bakpoeder

2 glazen bloem
Vulling en ganering:
2 pakjes slagroom (= 400 ml)
2 zakjes klopfix
6 el poedersuiker
1 bakje mascarpone (250 gr)
Ganache:
65 gr melkchocolade
65 gr pure chocolade
90 ml slagroom
150 gr gemengde noten
Ijshoorntje

Bereiding:
Mix voor de cake de olie, vanillesuiker en de suiker schuimig. Mix de eieren en de melk erdoor. Dan bloem, bakpoeder en cacao erbij en goed mixen. Bak op 175 graden gaar in een ingevette bakvorm van 20 cm voor ongeveer een uur. Laat goed afkoelen en snijd doormidden.
Klop de slagroom stijf met de suiker en klopfix. Klop in een aparte kom de mascarpone los en klop dan door de slagroom. Vul de taart met een deel van de room en verdeel de rest over de bovenkant en zijkanten van de taart. Strijk mooi glad met een paletmes.
Smelt de chocolade met de room en zeef eventueel om klontjes eruit te halen. Laat een kwartier afkoelen om wat in te dikken en giet dan over de taart (in het midden, het loopt vanzelf uit). Hak de noten grof in een hakmolen, zeef eventueel om de kleine korreltjes eruit te halen (dat staat mooier). Verdeel over de ganache en laat de taart in de koelkast opstijven.
Zet er voor het serveren een ijshoorntje in.

2 opmerkingen:

  1. Ohhh dit ziet er zo heerlijk uit! Krijg er gewoon spontaan honger van :P Het is wel de tijd van het jaar om van een Cornetto te genieten ;) Mooie foto (die dripping choco ♥____♥)

    BeantwoordenVerwijderen