Ferrero rocher cupcakes

Ik weet niet hoe lang ik nog kan volhouden dat ik geen chocoladefreak ben met al die choco-recepten van de laatste tijd.... Deze cupcakes zag ik maanden geleden op een van mijn favoriete Amerikaanse blogs en had het recept opgeslagen bij mijn favorieten. Omdat ik daar inmiddels iets van 300 recepten heb staan, vergeet je wel eens wat je eigenlijk hebt opgeslagen. Zo vlak voor mijn verjaardag kwam ik ze weer tegen toen ik door mijn favorieten scrollde en ze bleven maar in mijn hoofd rondspoken. Voor mijn verjaardag had ik mijn buurvrouwtjes uitgenodigd en deze cupcakes voor ze gemaakt (ook voor onszelf natuurlijk, maar 12 van deze machtige cakejes is wat veel voor ons drietjes). 

Ze zijn echt zo lekker als ze eruit zien! Een chococakeje, met daarin een ferrero en bovenop een heerlijke chocoladeroom met daarop nog een ferrero! De topping heb ik op mijn eigen manier gedaan met slagroom, mascarpone en chocoladepasta (ik durf op de een of andere manier nog steeds geen botercreme te maken, dus blijf ik bij de veilige room-mascarpone). Je kunt ook nutella gebruiken als je dat lekker vindt. Voor jullie heb ik de hoeveelheden in Amerikaanse cups omgezet naar grammen, das wel zo makkelijk!
Ingredienten voor 12 stuks:
160 gr suiker
1 ei
1/2 tl vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker
Snufje zout
250 ml zonnebloemolie
120 ml melk
50 gr cacao
150 gr bloem
1 tl bakpoeder
12 ferrero's
Topping:
250 ml slagroom
250 gr mascarpone
3 el pure chocoladepasta (wees niet bang, dat smaakt niet te sterk, is precies goed qua smaak en kleur) of nutella
1 zakje klopfix
3 el poedersuiker
12 ferrero's

Bereiding:
Mix de suiker en vanille(suiker) met het ei goed en mix dan de olie en zout erdoor. Voeg de melk en cacao toe en tenslotte de bloem met bakpoeder erdoor mixen. Zet 12 papieren vormpjes in een muffinbakplaat en schep er 1 el van het beslag in. Druk er een ferrero in en doe er nog een eetlepel beslag op. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden voor 20-25 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster.
Mix ondertussen de slagroom met de suiker en klopfix stijf (tot je de kom op zijn kop kunt houden zonder dat de slagroom verschuift). Doe de mascarpone en chocoladepasta erbij en mix tot een mooie gladde chocoladeroom. Doe in een spuitzak (ik gebruik met spuitmondje 1m van Wilton) en spuit mooie toeven op je cakejes. Druk er nog een ferrero in en bewaar in de koelkast.

Reacties

Populaire recepten