Gommakoekjes - Surinaamse maizenakoekjes (foodblogswap)


Het is weer tijd voor de foodblogswap! Deze keer mocht ik wat maken van de blog Eefkooktzo! En ik zag daar zoveel lekkere dingen, ik kon niet kiezen! De quesadillas met kip en avocado heb ik gemaakt, maar voor de foodblogswap koos ik voor de gommakoekjes. Dit zijn Surinaamse maizenakoekjes met spikkeltjes. Je kunt ze bij de toko kopen, maar zelf maken vind ik eigenlijk lekkerder. Ik had ze eerder eens geprobeerd, maar toen klopte het recept waarschijnlijk niet, want het werden grote platte schijven haha. Nu ging het perfect! Ik heb eerst nog geprobeerd ze met een spuitzak te spuiten, maar daar was het deeg toch net iets te stevig voor, dus dan met een vork, ziet er ook mooi uit!

Het is simpel om te maken, maar voor de liefhebbers heb ik toch een korte video gemaakt.


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingredi├źnten voor 36 stuks:
200 gr maizena
100 gr roomboter
100 gr suiker
1 ei
1 zakje vanillesuiker
Spikkels

Maak bolletjes ter grootte van een walnoot en leg op een bakplaat met bakpapier. Neem dan een vork en dip in maizena, druk daarmee de koekjes plat. Dip na elke paar koekjes weer even in de maizena zodat de vork niet blijft plakken. Bestrooi daarna met muisjes en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden voor ongeveer 15 minuten.

Reacties

 1. Wat leuk dat je de Gomma Koekjes hebt gekozen voor de foodblogswap! Zie zien er heerlijk uit :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze zien er heerlijk uit hoor en wat als ik er ongeveer 80 nodig heb?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ellouisa gebruik jij gezouten of ongezouten boter?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. kan je ook olie gebruiken als vetstof ipv boter?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi ellouisa worden de spikkels mee gebakken in de oven

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoelang kan je de koekjes ongeveer bewaren?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. assalaam alaikoum ik heb net geprobeerd om de koekjes te maken maar ze zijn helemaal plat geworden. Wat heb ik verkeerd gedaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat jammer. Heb je grote eieren gebruikt? Of bakpoeder toegevoegd?

   Verwijderen
  2. nee, medium eieren. alleen was het deeg niet plakkerig. Kan het daar aan liggen? Ik had twee proefkoekjes in de oven gedaan dus de rest van het deeg ligt nu in de koelkast.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten