Quesadillas




Deze Mexicaanse quesadilla's maak ik regelmatig, met verschillende vullingen. Het zijn eigenlijk een soort tosti's van tortilla's. Wil het ook nog eens uitproberen met eigen gemaakte tortilla's, dat heb ik nog niet gedaan.

De vullingen zijn eindeloos. Ik maakte ze al met tonijn, met kip en avocado en nu met gekruide kip en paprika. maar een vulling van gehakt, of een vegavulling van groenten en bonen is ook erg lekker! Serveer met wat creme fraiche en genieten maar! Ik heb de kleinere tortilla's gebruikt en in mijn grill-apparaat gebakken, maar het kan ook in je koekenpan (wel voorzichtig omdraaien!).

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Ingredienten voor 16 punten:
1 pak kleine soft tortilla's (4 stuks)
2 kipfilets in reepjes of blokjes
1 rode puntpaprika in blokjes
1 ui, gesnipperd
1 knoflook
Zout en peper
Cajunkruiden
Vers geraspte kaas

Bereiding:
Bak de kip met zout, peper, cajunkruiden en knoflook gaar. Voeg de ui toe en bak even mee. Haal dan van het vuur af. Beleg een tortilla met het kipmengsel en bestrooi rijkelijk met kaas. Andere tortilla erop en goed aandrukken. Dan voorzichtig in je grill-apparaat leggen of in een koekenpan. In het grill-apparaat heb ik hem na een paar minuten een kwart slag gedraaid voor een mooi patroon. In de pan kun je hem nog omdraaien om ook de andere kant te bakken (wel voorzichtig!). Laat even op een bord rusten en snijd dan met een pizzasnijder in punten.

* Kip met avocado: kipfilet in blokjes bakken met zout, peper, paprikapoeder en knoflook. Uitje meebakken en dan van vuur afhalen. Tortilla met creme fraiche bestrijken en beleggen met kip, tomaat en stukjes avocado. Kaas erover.
* Tonijnvulling: ui, knoflook en paprika fruiten in olie. Doe er wat champignons bij en 2 fijngesneden tomaten. Kruiden met zout, peper en paprikapoeder en meng er een blikje tonijn en wat olijven in ringetjes door. Eventueel nog mais erbij doen. Tortilla bedekken met de vulling en bestrooien met veel kaas.
* Gehaktvulling: bak gehakt rul in olijfolie met wat zout, peper, knoflook en cajunkruiden. Fruit en ui en rode paprika in blokjes mee en doe er 2 fijngesneden tomaten bij. Bedekt je tortilla met de vulling en bestrooi met veel kaas.

Reacties

  1. Hoi ellouisa dus na de grill in een pan doen of hoef dat niet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk met die tonijnvulling! Ga ik onthouden :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb je toevallig ook van de bonen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten