Doritos-kipburger! (uit de oven)


Een ware rage waren deze burgers op facebook, met dorito's, cornflakes of paneermeel, kipgehakt of hele stukken kipfilet, maakt niet uit, als het maar kipburgers waren! Nu had ik al wel eens kipburgers van kipgehakt gemaakt, maar ik wilde eigenlijk een soort mcChicken maken, dus met een stuk kipfilet in een krokant jasje. Dat is gelukt hoor! En wel met doritos in het jasje, heerlijk! Je kunt daar ook andere chips voor nemen of cornflakes. Ik heb overigens geen poging gedaan om de mcChickensaus na te maken, dat doe ik een volgende keer nog wel (als ik daar n recept voor kan vinden). Wel heb ik de broodjes zelf gemaakt met mijn recept voor hamburgerbroodjes, zoveel lekkerder dan die uit de supermarkten! 

Oja, ik heb ervoor gekozen om de burgers in de oven te bakken, gezonder, geen gedoe met spetterende olie en je hoeft niet zo op je pan te letten. Gewoon in de oven schuiven en wachten tot ze gaar zijn.


Ingredienten voor 6 burgers:
500 gr kipfilet (een dubbele borst)
1 zak doritos naar keuze (ik had nacho cheese, maar pure paprika is ook lekker)
Zout en peper
Paprikapoeder
2 eieren
2 el melk
Hamburgerbroodjes (supermarkt of zelfgemaakt)
Sla, tomaat, komkommer
Sausje naar keuze (ik had een mengsel van ketchup, mayo, mosterd en chilisaus)

Bereiding:
Snijd iedere kipfilet in 3 gelijke plakken zodat je 6 plakken krijgt. Snijd ze eventueel wat bij zodat ze mooi op je broodje passen. Kruid met zout en peper. Maal de chips fijn in een keukenmachine. Klop ei en melk los en haal de kipfilets hier doorheen. Haal dan door de chips en leg op een bakplaat met bakpapier. Zet ze in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) en bak ze 20-30 minuten tot ze gaar zijn en een mooi krokant jasje hebben.
Verwarm je broodjes en beleg met de kipburger, sla, tomaat, komkommer en een sausje.


Reacties

  1. Potverdorie, wat een heerlijk burgertje weer. Heb er echt ouderwets (want mijn opa maakte dit terug in 1844 ook altijd al) van genoten. Man, Man, wat heb ik gesmikkeld.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten