Koekjes met amandelen en jam



Ik kwam deze koekjes op pinterest een aantal keer tegen, vooral van Algerijnse dames. Vond ze er zo mooi uitzien, dat ik ze ook heb gemaakt en ze zijn goed gelukt! Wel iets anders dan in de voorbeelden, omdat mijn spuitzak eigenlijk een iets te groot mondje heeft om een kringetje van amandeldeeg te spuiten. Dus heb ik maar rozetjes gemaakt en daar een kuiltje in geduwd voor de jam.

Je kunt de amandelen zelf pellen en fijnmalen, maar amandelmeel of amandelpoeder is net zo makkelijk. Scheelt een hoop gedoe en het is niet eens veel duurder dan gewone amandelen.



Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingrediënten voor 35 stuks:
75 gr roomboter op kamertemperatuur
50 gr poedersuiker
1 ei
Snufje zout
150 gr bloem
Amandeldeeg:
150 gr amandelpoeder/amandelmeel
100 gr poedersuiker
1/2 tl vanille aroma
2 eiwitten
Jam naar keuze

Bereiding:
Meng boter met suiker, ei en zout. Voeg bloem toe en meng tot een zacht deeg. Als het te veel plakt kun je iets bloem erbij doen, maar niet te veel. Verpak in plastic folie en leg een uur in de koelkast. Roer ondertussen de amandelpoeder met poedersuiker en vanillearoma door elkaar. Doe de eiwitten erbij en meng tot een plakkerig mengsel. Doe dit in een spuitzak met stervormig spuitmondje.

Na het koelen rol je het deeg (tussen plastic folie of bakpapier) uit tot een halve cm dikte. Steek daaruit rondjes en leg die op een bakplaat met bakpapier. Neem je spuitzak en spuit een rozetje op ieder koekje. Druk met de achterkant van een pollepel een kuiltje in het rozetje en bak de koekjes 10-15 minuten op 175 graden (hetelucht 160). Leg ze op een rooster om af te koelen en doe in ieder kuiltje een beetje jam.

Reacties

  1. Zou ik ook kant en klare amandelspijs kunnen gebruiken?
    Alvast bedankt☺️

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan wel maar is een stuk minder lekker hoor!

      Verwijderen
    2. Ja dat kan wel maar is een stuk minder lekker hoor!

      Verwijderen
  2. o dan houd ik liever jouw recept aan! Bedankt voor je reactie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waar kan ik zo een uitsteker halen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten