Sinaasappel-cakerol - foodblogswap

Deze maand ben ik er vroeg bij met mijn foodblogswap. Ik ga namelijk bijna op vakantie en dan heb ik er dus geen tijd meer voor! Ik mocht kiezen van de blog bijnanetzolekkeralsthuis. Een blog boordevol recepten. Veel groentes, maar ook lekkere baksels. Leuk vond ik vooral het verhaaltje van de blogster Johanneke over hoe ze op de naam van haar blog is gekomen, lees maar! Ik wilde na een antal keer iets gekookt te hebben tijdens de swap, nu weer iets bakken. Mijn oog viel op de sinaasappeltaart en de sinaasappelrol. Ik ben dol op sinaasappels en vooral in gebak, zoals mijn sinaasappelcake. Uiteindelijk ben ik voor de sinaasappelrol gegaan. Ik heb hem wel een stuk minder lang gebakken dan in het recept staat, een minuut of 12. En heb de kokos weggelaten, ik had niet meer genoeg in huis. Voor de vulling heb ik slagroom en mascarpone gebruikt en stukjes sinaasappel erdoor gedaan. Een lekkere frisse cakerol, ideaal voor in de zomer!
Ingredienten:
3 eieren
90 gram suiker
50 gram gesmolten boter, afgekoeld
15 gram maizena
35 gram geraspte kokos
75 gram bloem
2 sinaasappels
200 ml slagroom
200 gram mascarpone
1 zakje vanillesuiker
1 zakje klopfix
1 el poedersuiker
75 gr witte chocolade

Bereiding:
Bekleed de bodem van een (lage) rechthoekige vorm van ongeveer 20 bij 30 cm met bakpapier. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil van beide sinaasappels.
Klop de eieren met de suiker 8-10 minuten tot ze heel luchtig zijn. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht 160 graden). Giet de gesmolten boter er aan de zijkant bij en meng er snel maar voorzichtig door heen. Spatel dan maizena, kokos, bloem en sinaasappelrasp door het beslag. Verdeel het beslag over de vorm. Bak de taart in 12 minuten gaar. Hij blijft lichtgeel van kleur.
 
Rol de cake in een theedoek of stuk bakpapier dat je met suiker hebt bestrooid en laat afkoelen. Schil het wit van de sinaasappels en snijd daarna de sinaasappels in kwarten. Verwijder eventueel het witte binnenste sliertje en pitten. Snijd elke kwart in plakjes.
 
Klop de slagroom stijf met de klopfix, vanillesuiker en poedersuiker. Klop de mascarpone erdoor en meng met de sinaasappelstukjes. Leg de cake voor je neer met d ekortste kant naar je toe. Verdeel de vulling over de cake en rol hem mooi strak op. Garneer met gesmolten witte chocoladestreepjs en laat in de koelkast oBestrijk de afgekoelde bodem hiermee. Smeer het mascarponemengsel (op 2 lepels na) ook over de taart uit. Houd aan de bovenkant een strook van 4 cm vrij. Rol vanaf de onderkant strak op tot een rol, terwijl je het bakpapier aan de onderkant eraf pelt. Leg de rol met de naad aan de onderkant op een mooie schaal

Reacties

Populaire recepten