Broodjes met kip en feta

Wat zijn deze broodjes lekker zeg, de vulling, maar vooral het deeg! Zacht en luchtig, echt perfect! Ik wilde wat broodjes bij mijn kippensoep maken en heb wat kip van de soep gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook wat kipfilet bakken (in zijn geheel en dan in stukjes snijden of in stukjes bakken). Andere vullingen kunnen trouwens ook: gekruid gehakt, alleen groenten of tonijn met ui en paprika en olijven bijv. Het deeg is makkelijk te bewerken en heel soepel, werkt ook fijn dus! En ik heb er een video van gemaakt zodat het nog makkelijker is om ook te maken.


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!


Bekijk hier een video van de bereiding:


Ingredienten voor 10 stuks:
225 gr bloem
2 el zonnebloemolie
125 ml lauwe melk
4 gr instantgist (half zakje)
1 tl zout
1 tl suiker
Lauwwarm water om te kneden
Vulling:
1 kipfilet (of wat left-over kip)
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook
Wat verse platte peterselie
Zout en peper
Paprikapoeder
Kurkuma
Half blokje feta of (Turkse) witte kaas
Extra:
1 eigeel
1 tl melk
Sesamzaadjes

Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Voeg zout en de melk toe en meng goed. Doe er eventueel nog wat lauwwarm water bij tot je een mooi samenhangend deeg hebt. Doe dan pas de olie erbij terwijl je het kneed (kan ook in de machine). Kneed 10-15 minuten tot een zacht en soepel deeg. Laat een uur rijzen.

Maak ondertussen de vulling door de kipfilet te bakken met de kruiden, ui en knoflook. Meng de feta erdoor en laat afkoelen.

Verdeel het deeg na het rijzen in 10 bolletjes die je uitdrukt of rolt tot een cirkel. Schep wat vulling erop en vouw dubbel. Druk de randen samen met een vork. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en laat een half uur afgedekt rijzen. Klop het eigeel los met de melk en bestrijk de broodjes ermee. Bestrooi met sesamzaadjes en bak ze 12-15 min op 220 graden (hetelucht 200 graden).


Reacties

  1. Ooo wat zijn ze lekker zacht heerlijk dank je daarvoor

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan ik hier ook la viche quiri in doen moet het dan een hele of halve zijn? Deze broodjes zij heerlijk wil ze nu nog een keer maken maar dan met la viche quiri

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja dat kan denk ik wel. Ik zou per broodje een half driehoekje doen, anders gaat het overheersen en eet je een broodje smeerkaas hihi.

      Verwijderen
  3. Kan ik er ook tonijn in doen?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kun je ze invriezen? Zo ja moet je ze eerst bakken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten