Pennywafel-truffelsWie kent ze nog, de pennywafels? Als kind waren het zo ongeveer mijn lievelingskoekjes denk ik. En nu nog vind ik ze eigenlijk heel lekker, al koop ik ze amper (ik koop sowieso bijna geen koekjes meer in de winkel sinds ik alles zelf maak). Maar wist je ook dat je er lekkere truffels mee kunt maken? Ik maakte deze truffels denk ik 10 jaar geleden voor een meeting die ik had met kookdames van marokko.nl. Sindsdien eigenlijk niet meer gemaakt, maar kwam toevallig de foto weer tegen en dacht oja, die waren lekker! Ze zijn echt heel simpel te maken met weinig ingredi├źnten.

Ingredienten:
200 gr melkchocolade
100 gr pennywafels (of andere chocoladewafeltjes)
2 el room (ongeklopte slagroom)
30 gr boter
Decoratie:
1 el room
Hagelslag

Bereiding:
Smelt de chocolade met de room en boter. Maal de wafeltjes fijn. Roer het chocolademengsel goed door en meng met de gemalen wafeltjes. Laat het even opstijven in de koelkast. Voeg daarna nog 1 el room toe zodat het een beetje vochtig wordt en rol er balletjes van. Rol die door de hagelslag en leg ze in vormpjes.

Reacties

  1. Zo een makkelijk recept en een bekende smaak :) Pennywafels was ik al gek op sinds mn kindertijd en nu in truffle vorm nog beter ! Dank je wel Ellouisa, jouw site is tegenwoordig de enige waar ik nog in kijk en dingen uitprobeer. Als ik iets wil maken, kijk ik eerst hier of je het hebt en dan pas kijk ik verder :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoeveel stukken truffels krijg je hieruit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kunnen deze ook in de vriezer bewaard worden?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten