Seffa - Marokkaanse zoete couscous met rozijnen, amandelen en kaneel

Het duurde even, maar ben druk geweest! Hier dan eindelijk het recept van seffa, een heerlijke zoete couscous met rozijnen, amandelen en kaneel. Het wordt vaak als een soort dessert op bruiloften of geboortefeesten geserveerd in een mooie toren, die is gegarneerd met amandelen, kaneel en poedersuiker.
 
Wilde dit al heel lang maken, maar het kwam er maar niet van. Tijdens mijn laatste vakantie in Marokko at ik het weer eens en besloot het zo gauw mogelijk ook zelf te maken. De couscous moet je wel echt stomen en niet wellen, dat geeft zo'n andere smaak. En het is niet moeilijk, heeft alleen wat tijd nodig.
 
Ingredienten voor 1 bord vol:
500 gr couscous moyenne (Dari, te koop bij Marokkaanse winkels)
300 ml + 300 ml + 150 ml koud water (dit moet in verschillende fases worden toegevoegd)
2 el zonnebloemolie
1 tl zout
Roomboter
150 gr blanke rozijnen (ik heb nu donkere gebruikt, maar vind de blanke milder van smaak)
200 gr amandelen
Kaneel
Poedersuiker
 
Bereiding:
Doe de couscous in en bak of teil en voeg 300 ml koud water toe. Meng goed met je handen of een vork en laat afgedekt 15 minuten rusten. Breng ondertussen in de onderste pan van je stoompan water aan de kook. Maak de couscous los en wrijf tussen je handen de klontjes eruit. Meng er 2 el zonnebloemolie en 1 tl zout door. Doe in het bovenste gedeelte van de stoompan en laat met de deksel erop 20 minuten stomen.

Stort dan in je bak/teil en haal los me een vork. Meng dan 300 ml koud water erdoor en laat weer 15 min rusten. Wrijf dan weer tussen je handen los en de klontjes eruit. Laat 20 min stomen.

De couscous weer in je bak storten en loshalen met een vork. Meng er 150 ml koud water door en wrijf met je handen de klontjes eruit. Doe de rozijnen erbij en laat voor de laatste keer 20 min stomen. Meng er wat poedersuiker naar smaak door (1 el per keer).Doe dan wat klontjes boter erbij en laat die al omscheppend smelten in de couscous.
 
Schep een mooie piramide op een schaal of bord en garneer met gebakken amandelen (heel of fijngemalen), kaneel en poedersuiker.

Reacties

  1. Lieve Ellouisa,
    Bedankt voor het delen van dit heerlijke recept. Ik heb 1 vraag erover. Als ik dit van te voren wil bereiden dien ik het dan in de koelkast te bewaren of erbuiten?

    Groetjes, Mathilda

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten