Barazeh - Koekjes met sesam en pistache uit SyriëToen ik een recept wilde maken uit het boek Een druppel rozenwater kon ik niet zo goed kiezen... er staat veel lekkers in. Ik besloot voor een koekje te gaan en wat zou mooier zijn dan een soort eerbetoon aan alle vluchtelingen uit Syrië? De Syrische koekjes met sesamzaad en pistache werden het dus. Ik verwachtte eigenlijk een simpel droog koekje, maar ze zijn echt zo lekker! Doordat er maizena in zit krijg je een beetje dat brossige van de welbekende maizenakoekjes en de sesam en pistache geven een extra smaakje aan het koekje. En het is ook nog eens makkelijk te maken, een aanrader dus! Ik kreeg er wel een stuk meer uit dan in het boek stond, zeker 40 i.p.v. 25. Maar dat komt misschien omdat ik niet van grote koekjes houd, ik vind het mooier als ze van een kleiner formaat zijn. Ook had ik minder water nodig om een deeg te kunnen vormen, voeg dus niet al het water in 1 keer toe. Oh en ik had geen honing meer in huis, dus dat heb ik weggelaten.

Ingrediënten voor ongeveer 40 stuks:
200 gr bloem
100 gr maizena
150 gr suiker
170 gr roomboter in blokjes
1/2 el bakpoeder
Snufje zout
100-150 ml water
75 gr sesamzaadjes (ongeroosterd)
Facultatief: 1 el honing en 1 el water
75 gr grofgehakte pistachenootjes

Bereiding:
Meng suiker, zout, bloem, maizena en bakpoeder. Voeg de boter toe en wrijf met je handen erdoor tot een kruimelig geheel. Doe dan de helft van het water erbij en meng goed. Voeg extra water toe als het nodig is om een deeg te vormen. Meng de sesamzaadjes met de honing en het water (of laat ze gewoon zo, het hoeft niet). Maak bolletjes ter grootte van een olijf en druk ze iets plat. Druk met de onderzijde in de pistachenootjes en daarna met de bovenkant in het sesamzaad. Vorm er een dik schijfje van en leg op een bakplaat met bakpapier. Werk zo alle bolletjes af en bak ze dan zo'n 20 minuten op 180 graden (hetelucht 170 graden). Laat ze afkoelen op een rooster.

Reacties

 1. waar kan ik de video vinden?
  ziet er heerlijk uit en wil het dan ook binnenkort gaan proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi joke, dat is een foutje geweest zie ik, ik ehb er geen video van helaas... maar ze zijn echt niet moeilijk te maken!

   Verwijderen
 2. Klopt het dat je een halve eetlepel bakpoeder moet gebruiken? Of bedoel je een theelepel?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze zijn heeelll lekker, en ook nog makkelijk om te maken. Top

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten