Bloemkoolnuggets

Ik hoor je denken, Bloemkoolnuggets??? Het zijn een soort bloemkool koekjes uit de oven met (uiteraard) bloemkool, kaas, ei en paneermeel. Ik heb het recept van Bella's foodpashion op facebook, maar zag ze ook op de blog Uitpaulineskeuken.nl staan. Uiteindelijk heb ik een combi gemaakt van beide recepten. Mijn zoontje vond ze alleen niet zo heel lekker haha, mijn man en ik wel!Ingredienten voor 25 nuggets:
1 kleine bloemkool (ca 350 gr)
2 eieren 
100 gr geraspte belegen kaas
Zout en peper
1/2 tl paprikapoeder
Verse peterselie
2 handjes panko of paneermeel 

Bereiding:
Hak de bloemkool fijn in een hakmolen of keukenmachine. Meng met de eieren, 1 tl zout en peper, paprikapoeder,kaas en peterselie. Voeg dan de paneermeel of panko toe en men gord tot een plakkerig mengsel. Maak er koekjes van en leg op een bakplaat met bakpapier.  

Bak ze dan in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 25 minuten. Tussentijds 1 keer omdraaien.  Serveer ze met ketchup. 

Reacties

 1. Ik heb ze gemaakt met wat frietjes er bij. Ben benieuwd hoe ze smaken. Groetjes een trouwe fan van je kookkunsten

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zien jouw recepten er heerlijk uit! helaas eet ik geen eieren maar wil ik jouw creaties wel namaken. Is er ook een mogelijkheid om deze te maken zonder eieren?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Nee de eieren zijn echt nodig om te binden helaas...

   Verwijderen
 3. Salam!
  Ik had een vraagje... ik wil ze heel graag maken, maar moet je dus het eiermengel ook in de blender stoppen? Gewoon alles in de blender ook de paneermeel enzovoort?
  Groetjes Yasmine

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten