Bekijk hier de video:
Ingredienten voor 1 brood:
450 gr bloem
1 zakje gedroogde gist
1.5 tl zout
1.5 tl suiker
3 el olie
250 ml lauwwarme melk
Lauwwarm water om te kneden
Vulling:
500 gr kipfilet
1 rode puntpaprika
Zout en peper
Paprikapoeder
1 knoflook
Wat vers gehakte peterselie
Extra:
Sesamzaadjes en nigellazaadjes
1 eigeel
Scheutje melk
Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Voeg de olie toe en meng goed. Doe dan de melk erbij en het zouten meng goed door elkaar. Voeg dan beetje bij beetje wat water toe tot je een samenhangend deeg hebt. Ik heb ongeveer 4 el gebruikt.
Kneed het deeg 10-15 minuten met de hand of in een machine en laat dan een uur rijzen.
Ondertussen maak je de vulling: snijd de kipfilet en paprika in blokjes en bak in wat olijfolie. Voeg de kruiden en knoflook toe en bak op laag vuur gaar. Laat afkoelen.
Rol het deeg na het rijzen uit tot een groot rechthoek en snijd hier in de lengte 6 repen uit. Rol de repen afzonderlijk nog iets platter en leg er war vulling in een rijtje op. Breng de randen naar elkaar toe en druk aan. Laat de uiteinden een beetje open. Je krijgt nu 6 van die lange slangen met vulling.
Neem een rond bakblik van 30 cm en bedek met bakpapier. Rol je eerste slangetje op in het midden en leg met de naad baar beneden neer. Neem een volgend slangetje en maak met het uiteinde vast aan de eerste en rol er omheen. Zo ga je door tot alle deeg slangen opgerold zijn.
Bestrijk de mhancha meteen mengsel van eigeel en melk en bestrooi met de zaadjes. Bak hem dan zo'n 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180).
Leuk die autocorrectie 'bestrooi met de zaadcel'.
BeantwoordenVerwijderenRecept heb ik in ieder geval op geslagen. :-)
Hahaha o wat erg!!
VerwijderenHey Ellouisa! Kan je ook gewoon filodeeg hiervoor gebruiken met een vulling van kefta en groentjes of is dat niet zo lekker?
BeantwoordenVerwijderenGroetjes x Salma
Ja dat kan ook, dan wordt het wel heel anders verder, want filodeeg is anders dan brood deeg.
BeantwoordenVerwijderenKun je hiervoor ook verse blok gist gebruiken? Zoja, is het dan een hele blok?
BeantwoordenVerwijderenJe moet dan 25 gr verse gist gebruiken
Verwijderen