Spinazietaart met kip en Turkse kaas - foodblogswap


Ik ben dol op quiches en hartige taarten. Een tijd geleden deed ik mee aan de foodblogswap waarbij je van een andere blog een recept kiest en daar een eigen draai aan geeft. Deze spinazietaart komt van de blog Spruitjeszijnnietvies, een vegetarische blog, dus dat was weer eens wat anders. Ik heb toen getwijfeld tussen de pecanpie en de spinazietaart, maar heb gekozen voor de laatste. Ik heb er wel wat wijzigingen in aangebracht, heb namelijk wat kip toegevoegd en de feta vervangen door Turkse witte kaas (die is wat milder van smaak). Ook heb ik in plaats van munt oregano gebruikt en ik had wel mozzarella gekocht, vergeet ik het erin te doen haha! Hij was heerlijk en is echt een aanrader, ook mijn zoontje heeft ervan gesmuld!


In de video kun je zien hoe je de taart in elkaar zet:

Ingredienten voor een taart van 26-28 cm:
350 gr gehakte spinazie (diepvries)
Half stuk Turkse witte kaas (= 50 gr denk ik)
1 kipfilet in stukjes
1 teentje knoflook
2 eieren
Scheutje room
Zout en peper
Oregano
8 plakjes bladerdeeg

Bereiding:
Ontdooi de spinazie in een pannetje, maar maak het niet te heet. Bak de kipstukjes in wat olie met zout en peper en knoflook gaar. Meng door de spinazie en roer de kaas in stukjes erdoor. Meng er een halve theelepel oregano door. Ontdooi je bladerdeegplakjes en bedek een ingevette springvorm van 26-28 cm hiermee (zie video). Schep de spinazie hierop. Klop de eieren los met de room en wat zout en peper en giet over de spinazie. Vouw de randen naar binnen (zie video). Bestrijk de randen met eigeel, bestrooi met wat oregano en bak de taart dan in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar.

Reacties

Populaire recepten