Bizcocho naranja - Spaanse sponscake met sinaasappel


Het eerste Spaanse recept dat ik met jullie deel is die van een superluchtige en zachte cake met sinaasappel en amandel. Bizcocho is eigenlijk de naam voor een cake (of in sommige andere spaanstalige landen voor gebak of broodjes), en daarin kun je dan variĆ«ren. Deze cake bevat gemalen amandelen, sinaasappel en je gebruikt olijfolie, echt een superlekker resultaat. Gebruik uiteraard geen sterk smakende olijfolie, want dan is je cake verpest. 


Ingredienten:
175 gr suiker
3 eieren
175 ml milde olijfolie
175 gr bloem
100 gr fijngemalen amandelen of amandelmeel/poeder
2 tl bakpoeder
1 grote sinaasappel

Bereiding:
Mix de suiker met de eieren goed en mix dan de olijfolie erdoor. Voeg de bloem, amandelen en het bakpoeder toe en mix goed. Rasp dan de sinaasappel boven het beslag en knijp al het sap eruit. Mix goed en giet in een ingevette tulbandvorm (ik vet die in met een mengsel van 1 el boter, 1 el olie en 1 el bloem, werkt perfect!). Bak de cake zo'n 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).

Garneer naar keuze, bijv met gesmolten witte chocolade en geroosterd amandelschaafsel.

Reacties

  1. Gisteren gemaakt en het smaakt heerlijk. Bedankt voor het recept :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan het ook in andere vragen bakvorm? ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan het ook in andere vragen bakvorm? ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan ik de amandelmeel vervangen met meel?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hij ziet er lekker uit, ik ga hem maken voor mijn gasten @keulsehei

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Proef je de olijfolie er niet in terug? Ga dit zeker maken

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Kan ik de suiker ook weglaten? Moet ik dan compenseren met iets anders?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee dat gaat niet zomaar. Je hebt wel suikervervangers, moet je alleen even kijken of je die 1 op 1 kunt vervangen. Maar weglaten kan niet zomaar, suiker heeft nl ook n andere functie dan alleen zoet laten smaken.

      Verwijderen
  8. Ik heb hem gemaakt en wauwwww wat een heerlijke cake dit is een blijvertje. Heb wel helft olijf olie en zonnebloem olie gedaan omdat de olijf olie hier in marokko best sterk is. Thanks voor het delen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo leuk!! Ja klopt, goed idee! Alleen zonnebloemolie kan ook

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten