Carajitos - Spaanse hazelnootkoekjes



Deze carajitos werden jaren geleden voor het eerst gemaakt in een bakkerij in het Spaanse Salas. Die bakkerij bestaat nog steeds en maakt de koekjes ook nog steeds. Inmiddels worden ze ook thuis door Spanjaarden zelf gemaakt en het is zo simpel! Slechts 3 ingrediënten en in 5 minuten zitten ze in de oven! leuk ook om met kinderen te maken (en op te eten :D). Je kunt ze overigens ook met walnoten of amandelen maken of ze in gesmolten chocolade dippen. Supermakkelijk en echt heel lekker.
En nog een voordeel, ze zijn glutenvrij!

Ingredienten voor ongeveer 35 stuks:
250 gr hazelnoten
2-3 eiwitten
180 gr suiker

Bereiding:
Maal de hazelnoten goed fijn. Meng met de suiker en voeg 2 eiwitten toe. Meng dit goed. Als je er bolletjes van kunt vormen is het goed, anders nog wat extra eiwit erbij doen (niet alles in 1 keer!). Maak bolletjes ter grootte van een olijf en leg op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden voor 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn (niet te lang bakken, dan worden ze hard). Laat ze afkoelen op een rooster.

Reacties

Populaire recepten