Chocolade-kokoscake zoals die van AH!Deze chocolade-kokoscake van de Albert Heijn kent bijna iedereen wel volgens mij. Ik vind m ook errug lekker, maar het werd tijd om hem eens zelf te maken. Ik had hem al meerdere keren op facebook voorbij zien komen en toen ik gisteren wat wilde meenemen op bezoek en ik door mijn telefoon scrollde naar recepten, koos ik voor deze. En wat was ik er blij mee, het is een heerlijk zachte cake met lekkere zachte bolletjes kokos, net als die van de AH! En moeilijk is het niet, heb er dan ook geen video van gemaakt (als er wel behoefte aan is, hoor ik dat graag, dan maak ik de volgende keer een video).

Ik heb een vorm van 25x30 cm gebruikt, die is ideaal om de goede hoogte te krijgen van de cake. In het originele recept werd het kokosbeslag trouwens op het cakebeslag gespoten, maar mijn kokosmengsel was niet spuitbaar. Dus ik heb er balletjes van gemaakt en in het cakebeslag gedrukt, ging prima! En heb geen siroop gemaakt, maar gewoon honing gebruikt. Het recept heb ik van Aicha Vanier Qualit van de facebookgroep "The sweetest thing".
 
Ingredienten:
150 gr bloem
4 eieren
100 gr suiker
100 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
1 zakje bakpoeder
4 eetlepels cacao (ongezoete en goede kwaliteit )
5 eetlepels zonnebloemolie
5 eetlepels melk
1 zakje vanille suiker
Kokosbeslag:
2 eieren
100 gr suiker
150 gr kokos
Extra:
Honing en kokos
 
Bereiding:
Mix de suiker en vanillesuiker met de boter en olie goed. Voeg dan de eieren toe en mix erdoor. Meng bloem met bakpoeder en cacao en zeef boven het eimengsel. Mix er samen met de melk doorheen. Schep dit beslag in een ingevette vorm van 25x30 cm. Meng de eieren met de kokos en suiker en vorm hier bolletjes van. Druk die in het beslag.
Kun je geen bolletjes vormen omdat het te dun is, spuit dan bolletjes op het beslag. Bak de cake op 175 graden (hetelucht 160) voor 30-40 minuten. Laat hem afkoelen en haal dan uit de vorm. Bestrijk met warme honing en bestrooi met kokos.

Reacties

 1. Salaam3alaikom lijkt mij heerlijk dit recept!! Maar ik heb alleen maar een ronde standaard bakvorm voor cake. Kan het ook daarin? Dat ik het in 2 keer bak?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wa aleikoum salaam Hoe groot is die vorm? Denk dat her wel kan ja in 2 keer. Groetjes ellouisa

   Verwijderen
 2. Asselamu aleikoem,
  Hoeveel eieren gaan in het beslag en hoeveel in dat kokosmengsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Asselamu aleikoem,
  Hoeveel eieren gaan in het beslag en hoeveel in dat kokosmengsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Assalaamoe alaikoem
  Kunnen de ingrediënten gehalveerd worden?
  En hoeveel balletjes kan Jr van de kokosmengsel maken?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi, misschien een domme vraag. Maar wat bedoel je met kokos? Gerapste kokos, kokosmelk, kokosolie? Alvast bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Selem allereerst mijn complimenten, alle recepten die ik van jou uitprobeer lukken met succes!! Shokran hiervoor. Mijn vraag is waar jij je cacaopoeder koopt die je hiervoor gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Salaam, dankje! Ik koop het gewoon in de supermarkt

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Salaam, dankje! Ik koop het gewoon in de supermarkt

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Salaam, dankje! Ik koop het gewoon in de supermarkt

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hej. Die kokosbolletjes moet je dus letterlijk in de deeg duwen? En die word dan platter met het warm worden of¿¿

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ja je duwt ze erin en het beslag er omheen komt omhoog.

   Verwijderen
  2. Hoi Ja je duwt ze erin en het beslag er omheen komt omhoog.

   Verwijderen
 11. Hoi ik heb een vraag smaakt de cake ook net als die van de ah?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik wil de cake graag gaan maken maar vind het altijd zo lastig als er eetlepels ed staan aangegeven ipv ml en gram! Gebruik je officiële eetlepels, zo'n soort maatlepel, of gewone van je bestek? Die laatste zijn vaak veel kleiner.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het komt niet zo nauw bij dit recept, maar ok gebruik mijn gewone bestek.

   Verwijderen
  2. Het komt niet zo nauw bij dit recept, maar ok gebruik mijn gewone bestek.

   Verwijderen
 13. Ik wil deze graag gaan maken maar dan in een bakblik dat 1,5x groter is, de ingrediënten uiteraard ook x1,5. Kan dit, komt de cake dan nog goed omhoog? En moet het dan langer in de oven?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik denk dat dat wel kan met 1.5x het recept. Baktijd blijft denk ik hetzelfde als hij gewoon even hoog wordt. Laat je weten of het gelukt is?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Salaam,

  Moet je de cake eerst laten afkoelen en dan bestrijken of gelijk de honing erop doen als de cake uit de oven komt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Salaam, staat erbij ;-) eerst laten afkoelen en dan bestrijken

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten